Підтримати нас

«Провальний варіант» на 3,5 мільйона

Автор статті
14 квітня 2017 12:00
548
Поширити:

Херсонський бізнесмен отримав «провальний» результат у 3,5 млн.грн. донарахованих митних платежів від зовнішньоекономічного контракту за спробу ввезти на територію України «акумуляторні батареї» за пільговою ставкою ввізного мита.

Власник товару був впевнений що ніхто нічого перевіряти не буде.

Однак, під час митного оформлення товару для встановлення характеристик, визначальних для класифікації товару згідно з УКТ ЗЕД, працівники Херсонської митниці ДФС відібрали зразок товару та направили на експертизу до Спеціалізованої лабораторії з питань експертизи та досліджень ДФС. Висновок експертизи засвідчив інші технічні характеристики «акумуляторних батарей», які не передбачали пільгове оподаткування за ставками ввізного мита.

Тож, суб’єкт ЗЕД неправомірно застосував пільгову ставку мита при класифікації товару з визначеними експертизою характеристиками та неправильно визначив ставку ввізного мита, а ще занизив митні платежі на загальну суму 3494,1 тис.грн., в т.ч.: ввізне мито- 2911,8 тис.грн., ПДВ з ввезених на територію України товарів - 582,3 тис.гривень.

Однак, таке ігнорування законодавчих вимог та відверте ухилення від оподаткування закінчилося повним провалом. І економічним, і, що не менше важливо, - моральним...Бо спроба платника податків апелювати до Херсонського окружного адміністративного суду з позовними вимогами про визнання протиправним та скасування донарахованих грошових зобов’язань за результатами перевірки була марною. Постановою суду засвідчена правильність визначення класифікації товару та правомірність донарахування вищевказаних митних платежів за актом документальної невиїзної перевірки з питань дотримання вимог митного законодавства.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ