Підтримати нас

Протести у Білорусі: силовики “Бацьки” затримали понад 600 громадян

Автор статті
12 жовтня 2020 07:49
761
Поширити:

Другий місяць у Білорусі тривають протести, пов'язані з  виборами президента.

Демонстранти на вулицях переконані: перемогу на виборах нині діючий (і майже "вічний") голова держави Олександр Лукашенко здобув несправедливо, шляхом фальсифікацій. Тому необхідно або перерахувати голоси, або - що ще краще - призначити перевибори.

У певний час ситуація в республіці заспокоїлася, але потім "Бацька" раптово провів таємну онлайн-інавгурацію власного президентства, чим викликав нову хвилю невдоволення протестувальників. І ось минулої неділі, 11 жовтня, силовики знову розігнали громадян, які вийшли в Мінську мітингувати.

Як повідомляє правозахисний центр “Весна“, кількість затриманих протестантів перевищила 600. Силовики розганяли білорусів за допомогою водометів і світло-шумових гранат. Сталося також масове побиття учасників акції. 

Лідер опозиції Світлана Тихановська, як повідомляє Telegram-канал “Пул Первой”, заявила, що сила проти свого народу - це єдине, на що здатна влада Лукашенка.

“Але нас більше, і ми доб’ємося свого. Ви самі знаєте, що робити”, - звернулася до протестувальників Тихановська.

Тим часом сам Лукашенко у СІЗО КДБ Білорусі зустрівся з затриманими раніше політв’язнями. За підсумками цієї зустрічі, двох опозиціонерів з СІЗО  звільнено під домашній арешт.

Як саме відбуватимуться події надалі - залишається лише спостерігати. Але констатуємо, що спротив владі діючого президента у сусідній країні знову набирає обертів. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ