Підтримати нас

Протест колишніх міліціонерів у Херсоні

Vgoru
Автор статті
02 липня 2021 14:39
1,113
Поширити:

У п'ятницю, 2 липня, ексміліціонери зібралися під стінами будівлі Херсонської обласної державної адміністрації з вимогою справедливого перерахунку пенсійних виплат.

Як пояснила учасниця мітингу, підполковник внутрішніх справ у відставці Галина Третьякова, всім іншим силовикам пенсії підвищують, а міліціонерам - ні:

- Я пішла у відставку у 2007 році, мені нарахували 777 гривень пенсії. У 2016 році вийшов закон про підвищення грошового забезпечення силовиків. Нам, усім пенсіонерам, мали автоматично перерахувати виплати, тобто теж підвищити виплати. Але зробили це лише колишнім співробітникам СБУ. У 2017 році ми були вимушені вийти на мітинги разом із військовими, щоб домогтися справедливості. Лише після цього нам пенсії підвищили. Мені спочатку нарахували 1200 гривень, потім підвищили до 1600 грн. З першого березня цього року мала бути нова індексація пенсій. Але цього не відбувається. Фактично нам виплачують рази у два-три менше, ніж має бути.

Організатор акції, старший оперуповноважений з особливо важливих справ МВС у відставці, Віктор Текутьєв додав:

- Цей мітинг назрів ще два роки тому. Влада просто “кинула” силовиків як “використаний матеріал” - ігнорує перерахунок пенсій, пов’язаний зі змінами посадових окладів. Особливо цинічно вийшло з працівниками колишньої міліції у зв’язку з прийняттям закону “Про поліцію”. В результаті реформи деякі посади в правоохоронних органах зникли й колишні співробітники, які їх займали, взагалі залишилися “за бортом”.

Аналогічний мітинг уже пройшов у Полтаві й мають відбутися протести в інших містах, це всеукраїнська акція. Основна вимога протестувальників - прирівняти пенсії колишніх міліціонерів до грошового забезпечення, що діє у правоохоронних органах сьогодні.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ