Підтримати нас

Просила військової допомоги Путіна. В Австрії жінку засудили до 14 років ув’язнення за держзраду

Автор статті
26 січня 2019 14:25
660
Поширити:

Засновницю організації Конфедерація Австрії Моніку Унґер засудили до 14 років ув’язнення за кількома пунктами обвинувачення, в тому числі державній зраді.

Зазначається, що 42-річну жінка заснувала організацію Staatenbund Osterreich (Конфедерація Австрії) у 2015 році, до якої встигли вступити 2,6 тисяч людей, повідомляє Радіо Свобода..

За даними AFP, вона також спробувала "наказати" австрійській армії повалити уряд і попросити військової допомоги у президента РФ Володимира Путіна.

Вирок зачитали в суді міста Гратц на півдні Австрії. За словами судді, він повинен стати "чітким сигналом, що антидержавна діяльність не буде толеруватися".

Моніку Унґер і ще 13 членів руху Конфедерація Австрії заарештували навесні 2017 року. 

Її заступник, 71-річний екс-офіцер поліції, отримав 10 років ув’язнення. Решту заарештованих членів організації визнали винними у формуванні антидержавної організації. Вони отримали вироки від дев’яти місяців до трьох років.

Конфедерація Австрії видавала власні "дипломатичні паспорти", забороняла своїм членам сплачувати податки в австрійський бюджет і зібрала майже 40 тисяч євро збору за внесок нерухомості у власний "земельний кадастр". Представники організації запевняли, що внесення в цей реєстр робить іпотечні кредити на житло недійсними.

Унґер визнала, що намагалася замінити державних посадовців членами власної організації, проте назвала себе "жертвою репресивної системи".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ