Підтримати нас

Прокурор, який саботував розслідування справ Майдану, продовжить працювати над ними в новому управлінні

Автор статті
17 серпня 2019 03:29
663
Поширити:

Прокурора Миколу Ніколаєва, який зривав судові засідання у справах щодо подій Революції гідності, перевели до нового управління організації та процесуального керівництва в кримінальних провадженнях про злочини спеціальної категорії.

Про це під час брифінгу в Управлінні спецрозслідувань Генеральної прокуратури заявив керівник групи прокурорів у справах Майдану Олексій Донський, повідомляє Громадське.

"Упродовж тривалого періоду перебування у відділі він стабільно демонстрував небажання працювати, брати на себе відповідальність, порушував трудову та виконавчу дисципліну, не міг якісно виконати навіть елементарну роботу. Той же Кізь (Сергій Кізь, заступник генпрокурора. – Ред.) неодноразово запевняв, що після реорганізації Ніколаєва в підрозділі не буде. Тому це призначення вчергове свідчить про те, що Кізь не тримає свого слова. Щодо самого Ніколаєва, мені важко уявити, як він зможе працювати і що взагалі йому можна доручити", – сказав Донський у коментарі Громадському.

Як відомо, генпрокурор Юрій Луценко 8 серпня підписав наказ №39 про ліквідацію в структурі та штатному розписі управління спеціальних розслідувань ГПУ. Керівник управління Сергій Горбатюк заявив, що це руйнує механізм розслідування справ Майдану.

Родини Небесної сотні вважають, що головною метою цього указу є позбутися незручних керівників – Олексія Донського та Сергія Горбатюка. А також ліквідувати осередок дійсно процесуально незалежних слідчих і прокурорів, як це передбачено КПК.

"Ми вимагаємо не допустити зарахування в управління процесуальних керівників, які дискредитували себе розкриттям інформації захисту обвинувачених, зривом судових засідань, безпідставною відмовою від обвинувачення. Зокрема, йдеться про Миколу Ніколаєва, який давно і твердо стоїть на антимайданівській позиції і постійно підігрує обвинуваченим", – йдеться у відкритому зверненні родин.

Усі злочини, скоєні під час Революції гідності, умовно об'єднані в одну велику "справу Майдану", яка налічує 89 кримінальних проваджень. У них, зокрема, розслідують вбивство 91 людини (78 мітингувальників та 13 силовиків).

3 лютого 2019 року генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що ГПУ завершила досудове слідство щодо винних у розстрілах на Майдані.

Адвокатка родин Героїв Небесної сотні Євгенія Закревська заперечила цю інформацію. Заяву Луценка Закревська назвала спробою згорнути розслідування.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ