Підтримати нас

Проїзд на катерах у Херсоні подорожчав

Автор статті
20 березня 2019 13:00
805
Поширити:

Річкові перевезення катерами в цьому році пасажирам коштуватимуть 30 гривень. Такий тариф затвердили 19 березня на засіданні виконавчого комітету Херсонської міської ради.

Для пільгових категорій пасажирів поїздка у будні дні - безкоштовна. У суботу та неділю її вартість становитиме 50% від повної, тобто 15 грн.

Передбачається, що навігація почнеться з 1 квітня, однак дата ще не остаточна. До дачних ділянок херсонців доставлятимуть 5 теплоходів.

Як і раніше, відповідатиме за перевезення Комунальне підприємство «Херсонський комунальний транспортний сервіс», і саме його представники надали «новий» розрахунок вартості проїзду на навігацію 2019 року.

Цікаво, що майже такий самий розрахунок тарифу КП «Херсонкомунтранссервіс», 30 гривень за  квиток (і навіть більше - 30,91 грн.), надавав чиновникам ще два роки тому. Однак тоді вартість проїздки залишилася на рівні 2016 року, тобто 20 грн. Втім, минулого, 2018 року, проїзд на катерах подорожчав до 25 грн.

Згідно з офіційною інформацією, тоді річковим транспортом скористались більше 165 тис. людей, в тому числі близько 145 тисяч громадян з-поміж пільгових категорій та близько 30 тисяч осіб платних категорій. А у 2019 році заплановано перевезти більше пільговиків - близько 178 тисяч. То ж це - додаткове навантаження на міський бюджет.

Невже подорожчання вартості квитка прив’язується не до зростання зарплатні робітникам, цін на пальне чи амортизацію техніки, а до кількості «планових» пільговиків?

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ