Підтримати нас

Презентували новий трейлер українського історичного екшену "Крути 1918 року"

Автор статті
14 липня 2018 17:07
707
Поширити:

Його створюють за підтримки Держкіно України.

В трейлері звучить оригінальна музика італійського композитора Марко Моріні, - передає Gazeta.ua з посиланням на ZIK.

"Чудова музика, яка звучить у другому трейлері, стала результатом співпраці української кіностудії Good Morning Film і італійського саундпродакшена Logical Box. Музика є одним з найпотужніших інструментів, які можуть передати людські емоції. Фільм "Крути 1918 року"- це перш за все історія про людей, про їхнє бажання жити і любити, про їх мужність і незламність духу. І, головне, про свободу. Як тоді, 100 років тому, так і сьогодні", – цитує прес-служба продюсера фільму Андрія Корнієнка.

Кінострічка приурочена до 100-річчя бою під Крутами. Режисером фільму є Олексій Шапарев.

В основі сюжету стрічки – реальна історія бою на залізничній станції Крути взимку 1918 року, під час якого кілька сотень українських студентів і гімназистів протистояли багатотисячній російській Червоній гвардії.

В той день (29 січня 1918 року) під селищем Крути, поблизу села Пам'ятне (біля 130 кілометрів на північний схід від Києва) чотирьохтисячна більшовицька армія Михайла Муравйова зіткнулася із загоном з київських студентів і бійців вільного козацтва, які захищали УНР. В ході нетривалого бою бійці УНР завдали значних втрат противнику, але багато хто з них також загинули. Наступ більшовиків їм так і не вдалося зупинити, але, розібравши залізничну колію, вони затримали його на кілька днів.

"На тлі доленосних подій в країні два брата Андрій і Олексій Савицькі закохуються в прекрасну Софію. Більшовики підходять до Києва, місто наповнене "червоними" агентами. Уряд УНР кидає на боротьбу з ворогом всі боєздатні частини армії, включаючи юнкерів і студентів. Чотири сотні юнаків, серед яких Андрій та Олексій, протистоять чотирьохтисячному добре озброєному війську", – йдеться в повідомленні Держкіно.

У фільмі знімаються Євген Ламах, Надія Коверська, Андрій Федінчик, Олексій Тритенко, Олександр Піскунов, Дмитро Ступка, Остап Ступка, Наталя Васько, Роман Ясинівський, Богдан Юсипчук.

Саундтрек до фільму виконає українська співачка Христина Соловій.

Зараз фільм знаходиться на стадії монтажу і постпродукції.

В кінотеатрах кінострічка почнуть демонструвати з 6 грудня 2018 року.

Нагадаэмо, 2018 року на виробництво українського кіно влада виділила 1 млрд грн. Це вдвічі більше за минулорічну суму. Кошти порівну розділили між Держкіно та Міністерством культури України.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ