Підтримати нас

Правова абетка для учасників АТО

Автор статті
01 грудня 2016 10:15
669
Поширити:

У Донецькій області мають намір видати своєрідний Буквар для українських військовослужбовців та інших учасників антитерористичної операції на Донбасі.

Друковане видання вийде у світ у вигляді пам’ятки, де буде найважливіша інформація про права цієї категорії співвітчизників та підстави їх захищати. Упорядкували посібник представники громадської організації «Юридична сотня», а надрукувати його береться Донецька обласна державна адміністрація. Заплановано видати 2500 примірників пам’ятки, які розповсюдять у військкоматах, а також серед волонтерів та бійців у тилу й на лінії зіткнення. Упорядники подбали про те, щоб до Букваря потрапила найважливіша інформація, яку на сторінках подають у вигляді схем, діаграм чи зразків відповідних документів. «Завдяки цьому посібники стануть простими і максимально зрозумілими для користувачів, адже крок за кроком пояснюватимуть необхідність та послідовність дій у кожній конкретній ситуації», — запевняє головний спеціаліст Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО у Донецькій області Анатолій Володін.

Це не перший і не останній приклад інформаційної допомоги тим, хто бере участь у подіях на сході України. Наприклад, нині з’явилася ініціатива створити для учасників АТО компактні кишенькові пам’ятки із контактами структур, що забезпечують функціонування ЗСУ, а також телефонними номерами волонтерських груп, здатними надавати юридичні консультації тим, хто їх потребує.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ