Підтримати нас

Правоохоронці запобігли вивозу майна з території колишнього підприємства Німетуллаєва

Автор статті
29 квітня 2019 11:00
725
Поширити:

У суботу, 27 квітня, у селі Чонгар правоохоронці запобігли вивозу майна з колишнього підприємства екс-голови Генічеської райдержадміністрації Сейтумера Німетуллаєва.

Про це повідомляє медіа-центр IPC-Генічеськ.

Представник власника підприємства, а також адвокат Сейтумера Німетуллаєва Михайло Величко вчинив спробу вивезти металовироби з території ремонтної майстерні підприємства “Чонгар”. Однак громадські активісти блокували вивоз майна, на місце конфлікту були викликані правоохоронці. Співробітники Національної поліції зупинили спробу вивозу металобрухту та металевих виробів, які через те залишилися на території майстерні.  

Свої дії Михайло Величко пояснив ініціативою власника підприємства здійснити благодійну допомогу місцевим дитячому садочку та школі.

“Сьогодні Робін-гуди з великої дороги в особі залишків від громадського формування “Аскер” перешкоджають підприємницькій діяльності приватного агропідприємства “Чонгар”. До мене звернулася директор дитячого садка Чонгарської сільради, а також Чонгарської школи, щоб підприємство “Чонгар” допомогло і садочку, і школі. Ми погодилися надати благодійну безоплатну матеріальну допомогу у вигляді і грошових коштів для придбання спортінвентарю дітям, і будівельними матеріалами, які є в нашому розпорядженні, але за цільовим призначенням які вже не використовуються. Однак можуть використовуватися як дорожнє покриття перед цим дитячим садком і ззаду, де буде підвезення продуктів”, – розповів Михайло Величко.

При цьому громадські активісти продовжували протестувати проти вивозу майна, обгрунтовуючи свою позицію тим, що воно перебуває під арештом.

“Тут відбувається чергова серія протистояння між представником ворога України Німетуллаєва – адвокатом Величком та громадською організацією, яка не дозволяє роздерибанити арештоване майно. Я як голова громадської організації перешкоджаю цим діям в рамках закону. Майно заарештовано за рішенням суду, до рішення суду по справі (Німетуллаєва) ніякі дії з цим майном здійснюватися не можуть. Тільки завдяки тому, що існують довільні читання з боку деяких органів, прокуратури, судів, правоохоронців, можливі такі провокації, по-іншому ці дії назвати не можу…  На щастя, крадіжки не відбулося. Хочу подякувати нашим правоохоронцям, що цього разу вони спрацювали чітко”, – висловив свою позицію стосовно того, що відбувається, голова громадської організації “Товариство Ветеранів Антитерористичної Операції” Євген Яранцев.

У свою чергу, Михайло Величко заявив про намір подати заяву до Нацполіції та прокуратури через неправомірні, на його думку, вимоги правоохоронців зупинити вивоз майна.

“…Правоохоронних органів, які дали незаконне розпорядження співробітникам підприємства “Чонгар” призупинити виробничий процес, посилаючись на те, що таке розпорядження слідчому дав начальник Генічеського відділення поліції Балута С.О., додзвонитися йому я не зміг. Я звернувся до поліцію і прокуратури про вчинення правопорушення: перевищення посадовою особою своїх службових обов’язків. Керівник відділу поліції не має права втручатися в діяльність оперативно-слідчих органів, займає адміністративну посаду, не може давати будь-які вказівки слідчому”, – сказав Михайло Величко.

Наразі коментарі правоохоронних органів щодо цієї ситуації відсутні.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ