Підтримати нас

Правоохоронці стали краще поводити себе з засудженими, але скарг вистачає – звіт Ради Європи

Автор статті
07 вересня 2018 15:00
570
Поширити:

Головними проблемами українських в’язниць залишаються погані матеріальні умови, переповнення та брак заходів для в’язнів за межами тюремної камери.

Такого висновку дійшли експерти Ради Європи, що оприлюднили звіт комітету із запобігання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню.

Візит експертів до України відбувся в грудні минулого року. Вони стверджують, що під час поїздки отримували багато скарг віз ув’язнених на надмірне застосування сили з боку правоохоронців; особливо поганою ситуація залишається в Києві.

Проте у звіті наголошується, що ступінь жорстокого поводження з боку правоохоронних органів в Україні знизився з 2016 року, коли була остання перевірка.

Комітет привітав зусилля української влади щодо боротьби з жорстоким поводженням з боку правоохоронних органів. 

"Найбільш вражаючою особливістю всіх відвіданих закладів (крім колонії для неповнолітніх у Кременчуці) були загалом погані або навіть жахливі матеріальні умови, зокрема у Києві та Львові", – розповіли експерти.

У Раді Європи закликали українську владу збільшити кадровий ресурс у в'язницях та провести необхідні тренінги задля того, щоб зменшити кількість фактів насильства між ув’язненими, а також покращити умови роботи та підвищити зарплатню персоналу, аби зменшити ризики корупції.

Окремо Україні рекомендували покращити систему опіки в психіатричних та соціальних закладах, якій "все ще бракує незалежності та неупередженості".

"Делегація не чула жодних достовірних фактів застосування фізичної сили щодо пацієнтів з боку співробітників. Однак отримала кілька тверджень про словесне приниження медичними працівниками та "контролерами", – йдеться в тексті доповіді.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ