Підтримати нас

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом захоплення українського судна в Азовському морі

Автор статті
16 лютого 2020 03:00
643
Поширити:

У суботу, 15 грудня, у західній частині Азовського моря співробітники прикордонного управління ФСБ затримали маломірне судно з чотирма громадянами України на борту без документів, що засвідчують їхні особи.

Українці займалися незаконним виловом камбали-калкана повідомляє прес-служба «прикордонного управління ФСБ РФ по Республіці Крим», передає агентство Інтерфакс.

Як стверджується, капітан судна не виконав «законну вимогу прикордонного наряду про зупинку і спробував втекти».

За інформацією російських прикордонників, під час огляду судна було виявлено понад 290 екземплярів камбали-калкан, а також незаконне знаряддя лову – ставна сітка. При цьому суднові, реєстраційні документи, в тому числі на право видобутку (вилов) водних біологічних ресурсів, у затриманих були відсутні.

Судно і рибалки-українці доставлені в порт Керчі для розгляду.

Пізніше прес-служба «кримського прикордонного управління ФСБ» розповсюдила відео, на якому капітан в ході допиту визнав факт незаконного вилову камбали-калкана.

На питання прикордонників, чи визнає він факт скоєння незаконного видобутку водних ресурсів в Азовському морі, капітан відповів: «Так».

За його словами, судно вийшло в Азовське море з села в Запорізькій області України. «Вийшли з села Райнівка Приморського району», – сказав капітан.

Як повідомляє ГУНП в АР Крим та м. Севастополі, за фактом незаконного захоплення українського судна розпочато кримінальне провадження за статтями 146 та 278 КК України.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ