Підтримати нас

Працівники Укравтодору заявили Зеленському про корупцію керівництва по тендерам на 1,4 мільярда (документи)

Автор статті
19 травня 2020 13:00
789
Поширити:

Комісія з корупційних ризиків Служби автодоріг у Кіровоградській області встановила, що дії нового виконуючого обов’язки голови САД Ігоря Вишневського містять корупційну складову. 

Про це вказано у протоколі засідання комісії від 17 квітня, копія якого є у розпорядженні «Наших грошей».

Комісія звернулась до президента України, прем’єр-міністра та правоохоронних органів з метою вжити невідкладних заходів щодо термінового припинення порушення законодавства України. Також працівники Служби попросили уряд та президента надати правову і політичну оцінку рішенню голови Укравтодору Олександра Кубракова про призначення на посаду керівника САД Ігоря Вишневського 8 квітня. 

Ідеться про ремонт дороги Н-23 Кропивницький-Кривий Ріг-Запоріжжя на загальну суму 1,40 млрд гривень. При попередньому начальнику Олексієві Царенку САД оголосила 14 тендерів приблизно по 100 млн грн кожен, взяти участь у них могла велика кількість компаній.

Однак після оголошення цих процедур Кубраков звільнив Царенка, якого він же призначив керівником САД лише у грудні 2019 року (на той момент Царенко був помічником нардепа Ігоря Мурдія із «Слуги народу»), і призначив тимчасовим виконуючим обов’язки Кіровоградської САД Ігоря Вишневського.

Довідково:

Ігор Вишневський до роботи в Укравтодорі був керівником у двох компаніях – «Універсальна транспортна компанія» та «Форест Сіті». Власником останньої за часів Януковича була Тетяна Присяжнюк – дружина ексміністра АПК Миколи Присяжнюка. Під час Майдану він втік за кордон, де і переховується від слідства. Також у засновниках значились Андрій Адамовський – бізнесмен, партнер екс-депутата Олександра Грановського з БПП, та Ольга Джарти – донька нині покійного Василя Джарти, що у якості міністра екології був причетний до афери з передачею Межигіря Януковичу. Докладніше у статті «Солодкі гроші єнакіївських».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ