Підтримати нас

Працівникам Таврійського навчально-реабілітаційного центру заборгували зарплату за два місяці

Vgoru
Автор статті
22 травня 2022 14:36
742
Поширити:

Виплати із заробітної плати працівників Таврійського навчально-реабілітаційного центру “загубилися” на рахунках казначейств інших областей.  Люди вже два місяці чекають своїх коштів, але поки що безрезультатно, передає Суспільне.

"При цьому виконуємо в повному обсязі свої функціональні обов’язки: проводимо дистанційне навчання, приходимо на роботу, чергуємо у школі. Нам кажуть, що гроші з Києва надійшли, але оскільки Херсонське казначейство не працює, то ці кошти були переведені спочатку на Кропивницький. Зараз вже нам кажуть, що вони у Вінниці",- розповідають працівники закладу.

Коментуючи ситуацію, голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко повідомив, що зарплату з середини квітня не отримували всі категорії бюджетних організацій: і ті, що фінансуються з державного, і ті, що місцевих бюджетів.

“Через окупацію Херсонської області казначейство мало виїхати в інше місце. Але база даних цих підприємств під час переїзду була втрачена. На сьогодні день вона відновлена. З минулого четверга, 20 травня, почалася виплата заробітної плати. І буде продовжено протягом наступного тижня. Сьогодні вирішується питання, що всі підприємства, які фінансували коштом обласного бюджету, будуть фінансувати після рішення оновлення електронних ключів. Будемо сподіватися, що заборгованість за квітень-травень буде виплачена", - говорить Самойленко.

За його словами, наразі обласній раді підпорядковані 130 закладів. Деякі з них працюють повністю, деякі - частково.

“Працівникам, які у простої, нараховують 2/3 зарплатні, тим, хто працює, зарплату та всі надбавки. Позиція Міністерства фінансів та Головного казначейства: забезпечити умови роботи системи виплат працівникам закладів. Цю проблему знає Міністр Марченко. Я особисто з ним спілкувався, з головою Комітету Верховної ради України з питань бюджету. Всі в курсі, доносять до Президента України. Думаю, все це буде зроблено найближчим часом," - запевнив голова Херсонської облради.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ