Підтримати нас

Поїхати не можна залишитися. Соцопитування, що суперечать одне одному

Автор статті
30 грудня 2021 18:11
1,243
Поширити:

Більшість українців не хоче їхати за кордон на постійне місце проживання. Про це свідчать дані соцопитування, яке провела організація Центр "Соціальний моніторинг". Дослідження проводилося у листопаді-грудні 2021 року, у ньому взяли участь понад 10 тисяч українців.

Згідно з результатами опитування, 42,4% респондентів не бажають переїжджати з України на постійне місце проживання до інших країн. Крім того, ще 20,3% респондентів відповіли на відповідне питання "Скоріше, ні". Тобто маємо щонайменше 62,7% населення, яке не хоче їхати з Батьківщини. Ще кілька відсотків таких громадян може виявитися, якщо зі своєю думкою визначаться 6,2% респондентів, яким важко було відповісти на питання про виїзд за кордон.

Своєю чергою, точно бажають виїхати з країни 11,6% респондентів, а ще 19,5% громадян швидше поїхали б, ніж залишилися в Україні.

Не можна не відзначити, що отримані соціологами дані не дуже корелюються зі статистикою, яку нещодавно опублікував ресурс "Опендатамедіа". Згідно з цими даними, лише 2021 року Україну покинуло понад 600 тисяч громадян, що стало рекордом за останні 11 років. А на сьогодні за кордоном постійно мешкає та не повертається на батьківщину близько 3 мільйонів 300 тисяч нинішніх чи вже колишніх громадян України. Також соціологічне дослідження, проведене компанією Research & Branding Group, показало, що за кордон бажає виїхати на постійне місце проживання 40% українців. Це опитування проводилося влітку 2021 року, а опитано було понад тисячу респондентів.

Погодьтеся, результати, отримані двома соціологічними компаніями, відрізняються  кардинально. У цій ситуації доводиться або обирати, яка саме соцгрупа викликає більшу довіру, або зовсім не брати до уваги обидва звіти.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ