Підтримати нас

Повідомляйте про злочини росіян. Кожна історія важлива

Vgoru
Автор статті
22 грудня 2022 16:42
3,384
Поширити:

Херсонець Володимир Мельник жив у квартирі двоповерхового будинку на вулиці Дружби шістдесят п’ять років. Допоки опівночі з 23 на 24 листопада два вибухи поспіль скинули його з ліжка.

З жахливим тріском вилетіли віконні рами, густо посипалося скло, густий пил збив дихання.  Підхопився, вискочив у двір. Дивлюся – сусідній будинок і гараж палають. Тут із другого нашого під'їзду вибіг син сусідки Вікторії, гукає, кличе  допомогти – звільнити маму з-під завалу. Ми ледве до їхньої квартири дісталися – сходи зірвало, хитаються, як гойдалка, від кожного руху. Слава Богу, врятували маму. Поряд у будинку жінку теж привалило, минулося їй великою гематомою. Але якимось дивом жодна людина в нас не загинула. А руїни – кругом.

У  будинку, де мешкала родина Мельників, лише в одній маленькій кімнаті скло вціліло  та один скіс даху залишився на місці, лише шифер пошкодило. Пан Володимир намагається самотужки хоч щось відремонтувати, щоби дощі та сніговії не завдавали ще більшої шкоди:

Діти виїхали до Польщі. Дружина – у сестри в селі. Мені дав притулок у Херсоні приятель. Сусіди – теж хто де. Одні на Одещині, інші – до Львова подалися. А я силкуюся хоч якийсь хатній скарб врятувати. Бо якщо ще й без нього залишимося, то взагалі… Міська влада дала мені три плити з пресованої деревної стружки та трохи плівки. Я ними діри на даху трохи позатуляв. Але цього замало. Сьогодні вже вдруге ходив на базар купувати целофан, усю пенсію вже на нього витратив…

На питання, чи погоджується пан Володимир на висвітлення його історії в ЗМІ, чоловік кивнув: 

Звісно, нехай весь світ знає, що русня робить!

Р. S. Цей злочин російської федерації зафіксовано документаторами Української Гельсінської спілки з прав людини в рамках ініціативи «Трибунал для путіна». Якщо ви теж є свідком чи жертвою воєнного злочину росіян, повідомте про це. Напишіть на пошту: tribunal_for_putin@helsinki.org.ua або просто залиште контакти й правозахисники з вами зв’яжуться. Кожна історія важлива! Ці свідчення не дозволять забути про горе, яке росіяни принесли на українські землі та покарати винних. З початку повномасштабного вторгнення, у рамках ініціативи Т4Р, задокументовано понад 26 тисяч воєнних злочинів росії проти України. Усі дані документатори вносять у загальну базу, яка оновлюється щодня.

Нагадуємо,  мережа громадських приймалень УГСПЛ надає юридичну допомогу постраждалим унаслідок війни росії проти України, за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Права людини в дії», яка виконується Українською Гельсінською спілкою з прав людини. Ми працюємо в 18 областях країни. Щоби дізнатися наші контакти, натисніть ТУТ.

Контакти документатора по Херсонській області ініціативи «Трибунал для путіна»: +38 066 94 56 560.  

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ