Підтримати нас

Повернення грошей за пробне ЗНО та скасування державної підсумкової атестації

Автор статті
20 червня 2020 09:30
759
Поширити:

Як відомо, пробне ЗНО мало відбутися 15 і 17 червня, але через погіршення епідеміологічної ситуації учасники пройшли його вдома. 

Оскільки пробне тестування у закладах освіти платне, на Херсонщині вартість одного тесту складала 145 гривень, кошти учасникам почнуть повертати з 1 липня. На це виділено гроші з фонду боротьби з COVID-19. Але триватиме ця процедура аж до 1 грудня 2020 року.

Ті учасники, які мають картку ПриватБанку, отримають SMS-повідомлення від банку про зарахування коштів. Якщо картки немає, вони отримають SMS-повідомлення про те, що картка з компенсованими грошима чекає у найближчому відділенні банку.

Також, 18 червня, Верховна Рада ухвалила зміни до законодавства, що дозволять учням отримати документи про здобуття повної загальної середньої освіти у 2019/20 навчальному році без проходження державної підсумкової атестації (ДПА) у формі ЗНО. За відповідний законопроєкт у четвер проголосувало 356 народних депутатів.

Зміни ухвалили, щоб скоротити кількість тих, хто складає ЗНО. Його складатимуть лише ті, хто планує вступати до університету. Якщо оцінка за ЗНО вища за ту, яка стоїть в атестаті, – її можна змінити.

До того ж, прем'єр-міністр Денис Шмигаль запевнив, що ЗНО відбудеться і для його скасування достатніх підстав немає. ЗНО має відбутися в Україні з 25 червня по 17 липня. Як воно проходитиме на Херсонщині, читайте за посиланням.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ