Підтримати нас

Потік людей на адмінмежі з Кримом стає дедалі тоншим

Автор статті
13 листопада 2020 13:00
863
Поширити:

"Пасажиропотік на адмінмежі з Кримом зменшився вдесятеро", - повідомив прессекретар Херсонського прикордонного загону Держприкордонслужби України Іван Шевцов в ефірі програми "Насправді: Крим" на телеканалі "Дім".

"Пасажиропотік щодня скорочується, нині загалом за добу через три КПВВ перетинає межу в обох напрямках близько 500 людей. Найбільше – близько 300 осіб в обох напрямках – перетинають межу через КПВВ "Каланчак", на "Чонгарі" близько 200 людей за добу, найменше на "Чаплинці" – 10-15 за добу", - зазначив він.

За його словами, нині пасажиропотік тут у порівнянні з літнім періодом скоротився за рахунок того, що “на той бік” пропускають людей суто вибірково – лише тих, чиї близькі родичі проживають на території окупованого Криму.

"Ми не здійснюємо підрахунків, скільки людей прибувало саме для проходження з туристичною метою. Але, наприклад, у порівнянні з минулим роком пасажиропотік зменшився вдесятеро", - зазначив Шевцов.

Він також наголосив, що інформації про плани України закривати пропуск громадян до/з Криму через загрозу пандемії немає.

"Ми дотримуємося всіх карантинних заходів, військовослужбовці несуть службу в масках і рукавичках, а всім громадянам, які потрапляють на КПВВ, ми робимо температурний скринінг", - заявив Шевцов.

За його словами, на адмінмежі з окупованим Кримом зараз не зафіксовано жодного випадку захворювання на COVID-19 серед прикордонників.

Шевцов також зазначив: якщо громадяни повертаються з Криму на материк, незалежно від того, кримчани це чи ні, вони зобов'язані встановити мобільний додаток "Дій вдома". Якщо мобільного телефону немає чи немає можливості завантажити програму, їх направляють на обсервацію.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ