Підтримати нас

Послуги з реєстрації майна та бізнесу відтепер надаватимуть РДА та органи місцевого самоврядування

Vgoru
Автор статті
26 січня 2016 05:30
567
Поширити:

Органи юстиції області передають функції з питань державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та державної реєстрації юридичних і фізичних осіб-підприємців районним державним адміністраціям та органам місцевого самоврядування.

За його словами, на сьогодні Уряд вже прийняв усі підзаконні акти, розроблені Міністерством юстиції України, які забезпечують з 1 січня 2016 року реалізацію повного комплексу реформ щодо децентралізацій та демонополізації послуг із реєстрації майна і бізнесу.

«З 1 січня поточного року кожна міська рада, об’єднана громада можуть надавати ці сервіси, отримувати кошти до свого місцевого бюджету, а українці отримувати якісний, небюрократичний, некорумпований сервіс у цілій низці нових точок надання адмінпослуг», – зазначив Роман Гасанов.

Тож функції органів юстиції з надання адміністративних послуг у сферах державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців та державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень будуть поступово передаватися на місця до моменту завершення цього процесу у визначений Законами строк до 30 квітня 2016 року.

На сьогоднішній день райміськуправліннями юстиції  Херсонської області підготовлено до передачі районним державним адміністраціями, виконавчим органам міських рад міст обласного значення реєстраційних справ суб’єктів господарювання та документів, що надавались для проведення державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень, сформованих у процесі державної реєстрації прав, майже у повному обсязі.

У свою чергу, виконавчі органи міських рад міст обласного значення,  районні  державні адміністрації повинні відповідно до встановленого строку забезпечувати створення необхідних умов, зокрема затвердити штатну структуру та штатний розпис, яким передбачені посади державних реєстраторів, отримання не менше ніж 50 відсотками кількості державних реєстраторів, передбаченої штатним розписом, ідентифікаторів доступу до Державного реєстру прав та Єдиного державного реєстру.

«Встановлено особливий контроль за реєстраторами нерухомого майна, адже ми не маємо права допустити скоєння корупційних дій у ході їх взаємодії з особами, що звертаються за адмінпослугами», – звернув увагу Роман Гасанов.

Довідка.

На даний час в області державна реєстрація юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців здійснюється  37 державними реєстраторами (за штатним розписом 40), речових прав на нерухоме майно – 47 державними реєстраторами (за штатним розписом – 57).

Державні реєстратори забезпечені комп’ютерною та копіювальною технікою (комп’ютером, принтером, сканером).

За місяць реєстратор здійснює близько 70 реєстраційних дій по реєстрації юридичних осіб. Середня кількість зареєстрованих заяв і запитів реєстратором прав за місяць  складає 120 одиниць, сформованих реєстраційних та облікових справ – 4 000 одиниць.

Загальна кількість реєстраційних справ по області становить більше 80 тисяч  по реєстрації суб’єктів господарювання та 170 по реєстрації прав на нерухоме майно. Справи зберігаються у приміщеннях, розташованих за місцезнаходженням реєстраторів, оскільки ці справи постійно поповнюються та знаходяться у роботі щоденно.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ