Підтримати нас

Порошенко затвердив символіку армійському спецназу ЗСУ

Автор статті
17 січня 2019 13:42
834
Поширити:

Тепер символом Сил спеціальних операцій став хижак, а девізом - слова Київського князя Святослава Хороброго.

Президент України Петро Порошенко затвердив своїм указом символіку і девіз для Сил спеціальних операцій ЗСУ, вручивши командиру армійського спецназу прапор, емблему і штандарт командувача ССО. Це сталося під час візиту глави держави в 142-й навчально-тренувальний центр у Житомирській області.

"Днями я підписав указ про заснування емблеми і символу, прапора ССО і штандарта командувача. І відтепер вашим девізом стануть слова Київського князя Святослава Хороброго: "Іду на Ви" (зі старослов'янської – "Іду на вас"), які більше тисячі років тому наводили жах на ворогів", – сказав він.

 

Емблемою ССО є зображення крокуючого вовка срібного кольору, підперезаного золотим поясом-наузом (оберіг), яке накладене на вінок з лаврового листя срібного кольору. У центрі нижньої частини вінка поміщений двозуб – княжий знак Святослава Хороброго срібного кольору. Під нижньою частиною вінка півколом розміщена стрічка золотого кольору з написом чорними літерами девізу Святослава Хороброго: "Іду на Ви".

 

Як розповідав сьогодні Порошенко,з початку війни на Донбасі загинули 70 бійців Сил спецоперацій. Але водночас армійський спецназ знищив і захопив у полон велику кількість окупантів, зазначив голова держави.

Як повідомлялося, армійський спецназ ЗСУ може увійти до сил спецреагування НАТО в 2020 році. Україні необхідно зберегти темпи реформування армії, щоб інтегрувати ССО в оперативні сили Альянсу, кажуть у Верховній Раді.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ