Підтримати нас

Понад 1400 демобілізованих учасників АТО Херсонщини отримали послуги служби зайнятості

Автор статті
16 лютого 2018 08:00
702
Поширити:

У роботі з демобілізованими військовослужбовцями, які перебуають на обліку у обласній служби зайнятості, забезпечене швидке реагування на потреби цієї категорії громадян, використовується напрацювання з соціальними партнерами, громадськістю та волонтерами в цьому напрямку.

Проблема психологічної підтримки, як безробітних взагалі, так і звільнених в запас військовослужбовців, зокрема учасників АТO, є викликом часу, та потребує відповідального відношення та компетентного ставлення, повідомили Oлешки.сity у Відділі організаційно-інформаційної роботи Херсонського обласного центру зайнятості.

За словами директора обласного центру зайнятості Євгенія Єрашова, основною формою взаємовідносин між клієнтом і центром зайнятості є індивідуальна робота, тому з військовослужбовцями, демобілізованими із зони АТO, проводяться індивідуальні профдіагностичні консультації, групові профконсультаційні та інформаційні заходи, спеціальні тренінги, спрямовані на особисту активізацію у вирішенні проблем власної зайнятості.

«Протягом минулого року понад 1400 демобілізованих військовослужбовців-учасників антитерористичної операції отримали послуги служби зайнятості в області. З метою підвищення конкурентоспроможності даної категорії безробітних та прискорення їх працевлаштування, 125 осіб проходили професійне навчання за кошти фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття», - зазначив Євгеній Єрашов.

У разі відсутності підходящої роботи для демобілізованих військовослужбовців центрами зайнятості області проводиться систематична робота щодо скерування їх до заняття підприємницькою діяльністю. Проведення спеціалізованих семінарів із запрошенням успішних підприємців та спеціалістів районних державних адміністрацій, які опікуються цими питаннями, дає змогу безробітним оволодіти знаннями, що необхідні для ведення бізнесу.

З початку 2018 року в службі зайнятості запроваджена система профілювання, шо спрямована на запобігання довготривалому безробіттю, змінені підходи до надання послуг безробітним, у тому числі демобілізованими військовослужбовцями-учасникам АТO, розширені спектри заходів взаємодії з безробітним населенням з урахуванням їх індивідуальних характеристик, мотивації та потенціалу до працевлаштування.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ