Підтримати нас

Політичне мистецтво: перформанс про білоруські протести та реакцію влади

Автор статті
23 серпня 2020 14:00
827
Поширити:

У Дніпрі влаштували символічний перформанс на підтримку Білорусі. Актори сучасного театру мовчки пройшли середмістям у білому вбранні. Вони несли величезну конструкцію з металевої сітки, яка нагадувала колесо.

На площі Героїв Майдану учасники дійства обмастили свій білосніжний одяг червоною фарбою і лягли на асфальт. Далі це колесо прокотили по  акторах, що лежали.

Цей акт символізує жорстоку реакцію влади на мирні протести білорусів після оголошення результатів виборів президента. Колесо - це система, яка, ніби каток, чавить усіх, хто їй стає на заваді.

Потім актори звелися на ноги та прибрали  металеве колесо, це означає, що попри усі труднощі та кривди народ перемагає та скидає диктатора.

Актори пояснили, що мистецтво - це також зброя у боротьбі з авторитаризмом та насильством. Вони розуміють, що такий перформанс - лише краплина в морі, але сподіваються: навіть такі дії підбадьорять мітингарів під біло-червоно-білим прапором.

Місце для акціонізму актори обрали не випадково, саме там колись роками стояв пам’ятник Леніну, який знесли 6 років тому.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ