Підтримати нас

Поліція Херсонщини розробила проект програми «Безпечне місто»

Автор статті
09 червня 2019 03:00
705
Поширити:

Проект програми «Безпечне місто», який 10 червня 2019 року буде розглядатися на нараді у Херсонській міській раді, передбачає на першому етапі придбання поліцією через електронні тендерні торги на відкритому порталі публічних закупівель ProZorro серверу та 32 сучасних камер відеоспостереження для розміщення в 16 ключових місцях (перехрестя, транспортні розв’язки, в’їзди/виїзди в місто, вокзали, інші місця скупчення людей, концентрації ДТП).

Про це повідомляє Управління інформаційно-аналітичної підтримки поліції Херсонської області.

Унікальність проекту полягає у побудові сучасної системи відеоаналітики з можливістю розпізнавання автомобіля за номером, маркою, кольором та в автоматичному режимі порівняння автомобіля з базами даних поліції на предмет використання підробленого, викраденого державного номерного знаку, перебування в розшуку, угоні. Це надає можливїсть виявляти злочинців до в’їзду в місто.

За словами начальника Управління інформаційно-аналітичної підтримки обласного главку поліції Олександра Федотова, при впровадженні саме цього проекту забезпечується економія бюджетних витрат міського бюджету, оскільки поліція вже експлуатує таку систему, розроблене високотехнологічне програмне забезпечення, побудовані швидкісні канали зв’язку (непотрібно сплачувати бюджетні кошти інтернет-провайдерам). Для цілодобової роботи з системою в главку поліції області з 2016 року працює Ситуаційний центр, який керує нарядами поліції у місті та реагує на заяви та повідомлення про злочини та події. Вже створена за кошти поліції інтеграція системи відеоаналітики з базами даних поліції та системою управління нарядами поліції України, що дозволяє негайно отримувати інформацію про порушника (про розшукувану особу, вчинений злочин, реєстрацію транспортного засобу, адреси тощо) та реагувати.

Комунальні служби міста отримають доступ для контролю руху маршрутних засобів, дотримання розкладу, кількості автобусів на маршруті, порушення ними ПДР. Фіксація порушень правил паркування може збільшити надходження до міського бюджету. Крім цього, безпеку мешканців міста покращить передбачена можливість підключення до єдиної системи раніше встановлених відеокамер у школах, установах, парках та підприємствах (пошук та ідентифікація зниклих дітей, злочинців за описом, фотографіями тощо).

"Розраховуємо на підтримку проекту керівництвом Херсонської міської ради та депутатами, а також прийняття рішення щодо надання поліції коштів для придбання серверного обладнання, відеокамер, програмного забезпечення через систему публічних закупівель ProZorro", -зазначає Олександр Федотов.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ