Підтримати нас

Поліцейські Херсонщини склали понад тисячу адмінпротоколів за неналежне виховання дітей

Автор статті
23 листопада 2019 07:32
618
Поширити:

Працівники ювенальної превенції, служби у справах дітей та районного відділу пробації у Корабельному районі відвідали родини, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Такі сім’ї знаходяться в зоні постійної уваги ювенальних поліцейських і вони регулярно їх перевіряють, щоб вчасно виявити існуючі у них проблеми та допомогти в їх вирішенні.

Поліцейські перевірили умови проживання дітей, наявність продуктів харчування, одягу, іграшок, місць для навчання та відпочинку, а також стан здоров’я малюків. Батькам поліцейські вкотре нагадали про належне виховання, навчання, утримання дітей, проінформували про соціальні послуги, які можуть їм надаватись, звернули увагу на необхідність покращення житлово-побутових умов для виховання та розвитку дітей.

Того ж дня перевірили і двох неповнолітніх, віком 15 та 16 років, які засуджені до умовних термінів покарання за скоєння розбою і крадіжки. З цими хлопцями та їх батьками поліцейські і працівники відділу пробації провели соціально-виховні бесіди.

- Всього ми опікуємося понад 1600 «кризовими» родинами, які перебувають на обліку та у яких виховуються 3175 дітей. Наше головне завдання - допомогти батькам, а не покарати їх, а також вчасно виявити і попередити порушення прав дітей або факти домашнього насильства. Ми допомагаємо таким дорослим стати на шлях виправлення, відмовитися від шкідливих звичок та краще дбати за дітьми, - повідомив начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонщини Ярослав Шанько.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ