Підтримати нас

Показали вражаючі світлини навколосвітньої подорожі канатними дорогами

Vgoru
Автор статті
18 жовтня 2018 14:32
597
Поширити:

Здійснити подорож навколо світу з Європи до Америки, а потім через Азію до Австралії можливо канатними дорогами.

Вони є у багатьох країнах світу, пише DW.

Канатна дорога у Швейцарії Matterhorn Glacier Ride доставляє на найвищу зупинку в Європі понад 3,5 тис. м до двох тисяч туристів. На облаштування цієї канатки на гору Малий Маттергорн, що у Пеннінських Альпах, витратили 52 млн швейцарських франків.

Швейцарія

Швейцарія

Також у країні є Titlis Rotair - перша у світі канатна дорога, кабінки якої обертаються під час руху на 360 градусів. Завдяки цьому можна чудово роздивитися все довкола - круті скелі, льодовикові тріщини, вкриті снігом гірські вершини. Кінцева зупинка - на висоті 3020 м.

Швейцарія
Швейцарія

У Іспанії канатку звели ще у 1929 році. Aeri del Port пролягає над старим портом Барселони на середній висоті 90 м. Поїздка тривалістю п'ять хвилин коштує 11 євро.

Іспанія
Іспанія

А італійська канатна дорога схожа на римську бойову колісницю. Конструкція загалом безпечна, але трохи хитка. Щоб тримати баланс, легша людина завжди має стояти попереду. Спускає мандрівників з найвищої альпійської вершини Мармолади униз до водосховища Федая.

Італія
Італія

Дорога Téléphérique de Grenoble Bastille у Франції має кабінки, які в народі дістали назву бульбашок. Вони з 1976 року доставляють своїх пасажирів з міста Гренобля до фортеці Бастилія та дозволяють помилуватися панорамою Альп.

Франція
Франція

У німецькому Кобленці, де Мозель впадає у Рейн, можна сісти в кабінку канатної дороги і через річку піднятися до фортеці Еренбрайтштайн. А під час підйому помилуватись на краєвидами двох річок, у місці злиття яких можна помітити, що води в них - різного кольору.

Німеччина
Німеччина

Південноафриканська Table Mountain Aerial Cableway веде до знаменитої Столової гори поблизу Кейптауна. За годину вона здатна підняти 800 пасажирів на плато висотою понад тисяча метрів. Захоплює вид на Столову бухту, острів Роббенайланд та гірський хребет "12 апостолів".

Південно-Африканська Республіка
Південно-Африканська Республіка

В болівійському Ла-Пасі функціонує найбільша і найвища у світі канатна дорога Mi Teleférico. На сьогодні вже існує червона, жовта, зелена і синя канатні лінії. За кольором можна визначити її маршрут.

Болівія
Болівія

Річка Ніагара відома не лише своїми дивовижними водоспадами. За чотири кілометри вниз за течією над бурхливими водами гойдаються кабінки канатної дороги Whirlpool Aero Car. Саме в цьому місці пролягає держкордон між США та Канадою.

Канада/США
Канада/США

У Малайзії зі спеціально збудованого для туристів "Східного села" в північно-західній частині острова Лангкаві над тропічним лісом пролягає канатна дорога, яка веде до гори Мат Чінчанг. З оглядового майданчика на висоті 705 м над рівнем моря за хорошої погоди можна побачити гірські вершини на півдні Таїланду.

Малайзія
Малайзія

У Гонконзі аеропорт Чхеклапкок розташований поблизу міста, північніше від острова Лантау, де знаходяться популярні серед туристів пам'ятки - статуя Великий Будда та монастир По Лінь. Туди можна дістатися за півгодини - канатною дорогою Ngong Ping 360, маршрут якої пролягає над бухтою Тунг Чунг.

Гонконг
Гонконг

На китайську Тяньцзи, "Гору небесного сина", веде канатна дорога, яка пролягає через занесений до світової спадщини національний парк "Чжанцзяцзе", що в провінції Хунань.

Китай
Китай

У Ізраїлі канатна дорога вважається найглибшою. Вона веде до старовинної фортеці Масада на півночі пустелі Негев. Ця зупинка розташована в долині, що 250 м нижче рівня моря.

Ізраїль
Ізраїль

Над австралійським каньйоном в Блакитних горах поблизу Сіднея курсує підвісна канатна дорога Scenic Skyway, з кабінок якої відкривається найкращий вид на скелясте утворення "Три сестри" біля міста Катумба.

Австралія
Австралія
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ