Підтримати нас

Погоня зі стріляниною: який вирок отримали грабіжники

Vgoru
Автор статті
16 жовтня 2018 05:02
600
Поширити:

5 жовтня Козельщинський районний суд виніс вирок двом фігурантам бутенківської справи, яких місцеві жителі застали під час крадіжки з гаража та влаштували за ними погоню.

Чоловіків визнали винними у скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст.185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому) та ч.3 ст.186 (Грабіж, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдав значної шкоди потерпілому).

Суд вирішив обом фігурантам призначити таке покарання:
за ч.3 ст.185 у виді позбавлення волі на 3 роки
за ч.3 ст.186 у виді позбавлення волі на 4 роки.

На підставі ч.1 ст.70 КК України за сукупністю злочинів шляхом поглинання менш сурового покарання більш суворим суд ухвалив призначити остаточне покарання у вигляді позбавлення волі на строк чотири роки.

Але, на підставі статті 75 КК України, звинувачених звільнено від покарання з випробуванням з іспитовим строком на 2 роки.

Тож, чоловіки не будуть сидіти у в’язниці, а повернуться додому. Щодо третього підозрюваного, який стріляв у жителів Бутенок, то він й досі знаходиться у розшуку.

Зазначимо, що у вироку йде мова про крадіжки, скоєні саме в ніч, коли злодіїв застали на гарячому. Не доведено, що інші крадіжки з гаражів, які були протягом місяця у селі, скоїли саме ці люди.

Потерпілі бутенківці обурені таким станом справи і мають намір подавати апеляцію.

Нагадаємо, крадіжки у Бутенках почастішали у лютому 2018 року – невідомі майже щоночі виносили з гаражів інвентар – «обносили» по кілька дворів за раз. Задля підвищення безпеки у громаді взяли на роботу двох «шерифів» (інспекторів з охорони громадського порядку), створили «нічний патруль» та й самі мешканці іноді проходилися вночі по вулицях чергували, не залежно від графіка.

Вночі з 30 березня на 1 квітня жителі Бутенок Кобеляцького району застали крадіїв, які виносили інвентар з гаража місцевого мешканця та влаштували за ними погоню. Непрошені гості відстрілювалися та тікали на джипі. Але врешті решт завдяки пильним бутенківцям поліції вдалося їх затримати. Крадіжки з гаражів припинилися.

На подив людей, які ризикували власним життям, ганяючись за злодіями, підозрюваних випустили під заставу через кілька днів після затримання. Адже на той момент експертиза по зброї, яку використовував один з крадіїв, не була готова, і усім трьом чоловікам пред’явили підозру лише у вчиненні грабежу та крадіжки.
Перебуваючи під заставою один з фігурантів бутенківської справи, який стріляв у жителів села, втік і зараз знаходиться у розшуку.

P.S.Публікація підготовлена в рамках проекту «Шерифи для нових громад» за фінансової підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» та Міжнародного Фонду Чарльза Стюарта Мотта. Проект реалізується Благодійною організацією «Фонд милосердя та здоров'я» та Громадською організацією «Інформаційний ресурсний центр «Правовий простір». Погляди, відображені у цьому матеріалі, належать його авторам і можуть не співпадати з думкою Міжнародного Фонду «Відродження» та Міжнародного Фонду Ч.С. Мотта.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ