Підтримати нас

Погрожував освітянам «підвалом»: на Херсонщині заочно судитимуть ексдиректора ліцею, який очолив окупаційне управління освіти

Vgoru
Автор статті
29 листопада 2022 10:28
727
Поширити:

За даними слідства, наприкінці червня 2022 року директор одного з ліцеїв Новокаховської міської ради почав співпрацювати з окупантами. Він добровільно очолив псевдоорган – «управління освіти військово-цивільної адміністрації Каховського району». Про це повідомляє прокуратура області.

“На зрадника-освітянина покладались обов’язки щодо впровадження стандартів освіти держави-агресора в навчальних закладах Нової Каховки, а також забезпечення освітнього процесу за стандартами держави-агресора із загальним застосуванням російської мови”, – йдеться в повідомленні.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно підозрюваного за фактом колабораційної діяльності (ч. 3, 5 ст. 111-1 КК України). Відповідно до санкції статті, обвинуваченому може загрожувати до десяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна або без такої.

Ймовірно, мова про колишнього директора Новокаховського ліцею № 10 в'ячеслава рєзнікова. Вгору раніше вже писали про оголошення йому підозри в колабораціонізмі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ