Підтримати нас

Погром в Амстердамі: збірна України “розім'ялась” на команді Сербії

Автор статті
24 січня 2022 16:27
1,080
Поширити:

Як ми вже розповідали, Чемпіонат Європи з футзалу збірна України розпочала з образливої ​​поразки від команди господарів, нідерландців, з рахунком 2:3. На відміну від "великого" футболу, де "помаранчеві" входять до континентальної еліти, у футзалі рівень нашої збірної вважається вищим, але незрозуміле хвилювання та скутість гравців Олександра Косенка вплинули на результат у першій грі. Після такого інциденту у матчі зі збірною Сербії українцям залишалося грати лише на перемогу.

Гра очікувалася завзятою: серби мають ряд відмінних гравців, багато хто виступає в елітних європейських чемпіонатах, а стартовий матч із Португалією продемонстрував високий потенціал цієї збірної: адже після першого тайму з чемпіонами Європи балканці вигравали з рахунком 2:0. Щоправда, у другій половині серби не змогли втримати перевагу і пропустили чотири голи.

Хай там як, усі розклади віщували дуже складний матч. Але, як це не дивно, насправді все виявилося набагато простіше: Україна повністю домінувала у грі з сербами, не дозволивши ані на хвилину засумніватися у своїй перевазі.

Вже після першого тайму рахунок був 4:0 на користь "синьо-жовтих"! На другій хвилині бомбардир херсонського "Продексиму" Михайло Зварич “розмочив” ворота Момчіловича, а вже через чотири хвилини Васич зіграв незграбно, заштовхавши м'яч у власні ворота. Під кінець тайму Абакшин та Чернявський зробили стан речей для Сербії непристойним. У другій половині Україна продовжувала панувати на майданчику і забила ще два голи: “дублем” відзначився Зварич (це був його третій гол на турнірі), а на 38-й хвилині забив ще один херсонський “мірошник”, Ігор Корсун. Наприкінці Томіч все ж таки зумів трішки виправити рахунок на табло, але на результат гри це аж ніяк не вплинуло: Україна влаштувала справжній погром збірної Сербії, вигравши 6:1. 

До речі, результат матчу зовсім не показує повної картини того, що відбувалося: українці могли забити набагато більше, вони кілька разів обстукали штангу і перекладину воріт Сербії, а в атаку ходив навіть наш воротар, ще один лідер “Продексиму” Кирило Ципун, який не зміг скористатися кількома реальними гольовими шансами. Схоже, серби приїхали на турнір, що називається, у “розібраному стані”, і тепер, маючи нуль очок та різницю забитих-пропущених 3-10, можуть сподіватися лише на матч престижу в третьому турі з нідерландцями.

На післяматчевій пресконференції головний тренер нашої збірної Олександр Косенко зазначив:

“Добре, що ми забили швидкі голи, це дозволило нам грати більше від оборони. Таким чином ми трохи зберегли сили. Якби ми пропустили першими, то було б дуже тяжко, і невідомо, як усе склалося б. Але ми повели, а потім уже грали за рахунком та нарощували свою перевагу”.

Зазначимо, команда України виступила у матчі із сербами одразу без чотирьох гравців “основи”, які травмувалися у матчі з Нідерландами.

У другому матчі групи фаворити турніру - збірна Португалії - легко впоралася з командою господарів з рахунком 4:1.

Перед завершальним третім туром розклади такі: Україні все ще потрібно грати на перемогу, щоб пробитися до плей-офф. Звичайно, можна сподіватися, що Сербія в матчі з Нідерландами зіграє заради престижу і “грюкне дверима”, і тоді українцям буде достатньо нічиєї із чемпіонами Європи. Ще один нюанс: португальці, вигравши обидва стартові матчі, можливо, не будуть надто агресивними у своїй третій грі. Але, звичайно, всі ці “зовнішні” фактори не варто переоцінювати: збірна України має розраховувати виключно на свої сили та прагнути здобути три очки.

Вирішальний для нашої збірної матч відбудеться 28 січня на арені “Ziggo Dome” в Амстердамі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ