Підтримати нас

Пограбували та, вірогідно, замінували: російські військові увірвалися до херсонського офісу “КримSOS”

Vgoru
Автор статті
10 серпня 2022 10:37
1,541
Поширити:

Окупанти могли замінувати офіс правозахисної організації в тимчасово окупованому Херсоні.

Про це повідомив координатор організації та керівник її херсонського офісу Олексій Тільненко, передає Крим.Реалії.

«Свідки події повідомили нас про те, що бачили, як чоловіки у військовій формі РФ виносили майно з приміщення офісу та складали у вантажівку. Після того, як усе майно було вилучено з приміщення, вони дуже обережно зачинили вхідні двері. У свідків склалося враження, що приміщення могли замінувати», – заявив Тільненко.

Причини обшуків в офісі невідомі, як і невідомо, чи справді було заміноване приміщення. Співробітників організації на момент проникнення в будівлі не було, приміщення було зачиненим.

«Уся персональна інформація наших бенефіціарів була завчасно перенесена на інші сервери й наразі перебуває у безпеці за межами тимчасово окупованої Херсонщини. Паперові архіви також були евакуйовані заздалегідь. Отримати інформацію про заявників та отримувачів допомоги представникам окупаційних збройних сил не вдалося, були завдані лише матеріальні збитки», – наголосив Тільненко.

Правозахисники запевнили, що всі співробітники офісу залишили окуповане місто та перебувають у безпеці.

Херсонський офіс «КримSOS» з 2014 року надавав юридичну допомогу вимушеним переселенцям із Криму, проводив моніторинг ситуації на адміністративному кордоні між анексованим півостровом та материковою Україною.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ