Підтримати нас

Подарунки для дітей зі Сходу

Автор статті
22 грудня 2016 14:00
1,102
Поширити:

Різдвяні пряники, а також солодощі та інші подарунки відправить дітям, які живуть на прифронтовій території Луганської області, херсонська “Кулінарна сотня”.

Як розповіла координатор “Кулінарної сотні” Алла Мирошниченко, акція по збору солодощів та подарунків для дітей із прифронтового селища Станиця Луганська триватиме до 26 грудня. Під час цієї акції активісти проводили для дітей та дорослих майстер-класи з розпису різдвяних пряників. А пряники, які під час цих занять прикрасять херсонці, відправляться як новорічні та різдвяні подарунки до дітей Донбасу.“За перші чотири дні акції ми спекли вже понад півтори тисячі пряників”, – розповідає Алла Мирошниченко.

Розписувати їх вчить майстер-кондитер Тетяна Павленко. Вона розкриває секрети приготування глазурі та розповідає, як перетворити смаколик на невеличкий витвір мистецтва.

“Звичайно, за той невеличкий час, протягом якого проходять заняття, не розповісти про усі тонкощі. Ми навчаємо людей розпису пряників за найпростішою технологією. Але цього достатньо, щоб зробити ексклюзивний, творчий подарунок близьким людям на свято”, –говорить Тетяна Павленко.

Активіст “Кулінарної сотні” Оксана Бурда розповіла, що, крім різдвяних пряників, у прифронтову зону з Херсонщини відправляться і багато інших подарунків:

“Це кондитерські набори, іг­рашки, теплі речі… Усе, що змогли зібрати за допомоги небайдужих”.

Оксана Бурда зазначила, що у проведенні цього благодійного заходу допомагали і дипломатичні місії, зокрема – посольство Литовської Республіки в Україні.

“Посольство Литовської Республіки в Україні виступило з ініціативою допомогти дітям зі Сходу. І цю ідею підтримали усі почесні консули Литви в Україні. До речі, Литва – країна, яка має у нас найбільшу кількість почесних консулів – десять. І у проведенні цієї акції дуже допоміг почесний консул Литовської Республіки у Херсонській області Віктор Попов, який до речі, вже давно допомагає нашому волонтерському руху”, – розповіла радник почесного консула Литовської Республіки у Херсонській  області Наталія Бімбірайте.
За її словами, подарунки та інша допомога будуть доставлені волонтерам у Станицю Луганську:

“Це будуть не тільки подарунки, але й допомога нужденним за конкретними запитами”.

Як розповіла під час телефонної розмови з херсонськими журналістами активіст і волонтер зі Станиці Луганської Світлана Свєтікова, зараз у прифронтовому селищі чимало людей потребують допомоги.

“Війна тут триває вже більше дев’ятисот днів. І зараз нас обстрілюють майже кожну ніч. Але, незважаючи на це, життя продовжується. На День Святого Миколая ми відкрили головну ялинку Станично-Луганського району. Ми дуже вдячні за допомогу, яка приходить з усіх регіонів України і зокрема – з Херсонщини. Бо проблем у нас чимало. У нас є навіть багатодітні сім’ї, які живуть усього за чотири кілометри від лінії фронту. Але ми не опускаємо рук і віримо в нашу перемогу, віримо в Україну”, – каже волонтер із Луганщини.  

P.S. Юридичну консультацію переселенці можуть отримати за адресою: м. Херсон, вул. Фрунзе, 2, офіс 19. Дні прийому: вівторок, четвер з 10.00 до 15.00. Попередній запис за тел. (0552) 49 60 03.

За психологічною допомогою можна звертатися до психолога Андрія Калити за адресою: м. Херсон, вул. Перекопська, 3, тел. 050-418-10-01.

Публікація підготовлена в рамках проекту "Будуємо Херсонщину разом" за підтримки Black Sea Trust і німецького Фонду Маршалла. Думкиавторівпублікаційне обов'язково збігаються з точкою зору Black Sea Trust,німецькогоФонду Маршалла або їх партнерів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ