Підтримати нас

Поб'ємося за “бронзу”. Футзальна Україна в запеклій боротьбі поступилася Росії в півфіналі

Автор статті
05 лютого 2022 10:09
986
Поширити:

Півфінальний матч Чемпіонату Європи з футзалу, в якому зустрілися збірні України та Росії, вболівальники очікували з великим нетерпінням: на карту було поставлено не просто вихід у фінал першості, - був присутній і геополітичний контекст.

Підопічні Олександра Косенка вийшли на майданчик арени "Зігго Дам" із рішучістю дати бій номінальним фаворитам. Але, на жаль, дуже швидко м'яч залетів у сітку воріт Ципуна: Соколов вдарив з дальньої дистанції, “круглий” заметався на п'ятачку, безглуздий відскок – і воротар української збірної змушений був ловити предмет розбрату вже за лінією.

Пропустивши, українці трохи зменшили оберти, вперед грати не дуже виходило, багато пасів були просто, як то кажуть, “у нікуди”. А на 15-й хвилині наша команда припустилася чергової помилки: воротар росіян кинув м'яч прямо до “п'ятачка” української збірної, де Афанасьєв спочатку вцілив у перекладину, а потім розібрався швидше за українських захисників і надіслав м'яча прямо у правий від Ципуна кут воріт.

Вже за хвилину українцям вдалося скоротити відставання в рахунку: це Сірий із далекої дистанції чітким ударом “прошив” воротаря збірної Росії Путілова.

Другий тайм розпочався з атак українців, які буквально обклали ворота суперника. Але фарт того вечора відвернувся від наших футзалістів: всі удари йшли або повз, або прямо у воротаря. А ось Росія забила в контратаці "шалений" гол: м'яч через себе в падінні увігнав у сітку воріт Ципуна Ніязов.

Потрібно віддати належне українським спортсменам: попри те, що до кінця гри залишалося лише 8 хвилин, наша команда пішла вперед і почала один за одним створювати моменти біля воріт Путілова. Нарешті цей натиск приніс плоди: після розважливої ​​передачі Шотурми забутий усіма у площі воріт Абакшин спритно підставив ногу, і м'яч залетів у кут.

Залишався час, щоб дотиснути суперника і перевести гру в овертайм. І чудова нагода для цього випала за хвилину до кінця, коли Афанасьєв буквально "скосив" Корсуна у своєму карному майданчику. Бити пенальті зголосився "продексимовець" Шотурма, але, на жаль, удар вийшов надто нехитрим, м'яч полетів центром і був легко відбитий воротарем російської збірної.

Підсумок – 2:3 на користь збірної Росії. Слід зазначити, що у цьому матчі Україна показала і характер, і волю до перемоги, і непогану гру, але результат вирішили кілька прикрих помилок та дивовижна невдача у фінальній стадії атак.

На післяматчевій конференції головний тренер збірної України Олександр Косенко зазначив:

“Було видно, що ми не були свіжими. Все-таки, у нас було мало ротації через усічений склад, хлопці грали через "не можу". Хочу подякувати їм за цю гру, за те, що вони перетерпіли і витримали, а за сприятливого збігу обставин могли й зрівняти рахунок.

Будь-які медалі чемпіонату Європи – пам'ять на все життя. Прикро, вийшовши до півфіналу, повернутися додому без медалей. Намагатимемося відновитися, наскільки зможемо, і досягти позитивного результату у матчі за “бронзу”.

У другому півфінальному матчі збірна Португалії здійснила справжній подвиг: програвши іспанцям начисто перший тайм з рахунком 0:2, чемпіони в другій половині зустрічі "затиснули" суперників на їх половині майданчика і забили три голи поспіль.

У матчі за "бронзу" збірна України зіграє з Іспанією у неділю, 6 лютого. Гра відбудеться о 14:30 за київським часом. А чемпіон Європи визначиться у грі Португалія-Росія трохи згодом: початок матчу о 18:30.

Фото Обозреватель

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ