Підтримати нас

Побиття автомайданівців: справу екс-начальника МВС столиці скерували до суду

Автор статті
06 січня 2019 11:00
599
Поширити:

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо екс-заступника начальника управління МВС Києва за фактом побиття в січні 2014 року учасників Автомайдану передали до суду.

Про це повідомляє "Укрінформ" із посиланням на прес-службу ГПУ.

У ніч із 22 на 23 січня 2014 року на вулиці Щорса в Києві біля міської лікарні №17  затримали шість активістів громадського руху “Автомайдан”. Після цього їх доправили до Дарницького райуправління міліції Києва, де обвинувачений начальник кримінальної міліції організував надання правоохоронцям завідомо неправдивих свідчень з обвинуваченням невинуватих громадян у тяжких злочинах, а також незаконні їх затримання і притягнення до кримінальної відповідальності за нібито масові заворушення.

"На підставі таких сфальсифікованих матеріалів проваджень слідчими суддями районного суду потерпілих було арештовано. При цьому під час розподілу справ про запобіжні заходи між суддями здійснено втручання в автоматизовану систему документообігу суду", – зазначають у прес-службі ГПУ. 

Дії чиновника кваліфікували за статтями "організація вчинення, керівництво підготовкою і вчиненням за попередньою змовою групою осіб завідомо незаконного затримання", "організація притягнення завідомо невинних до кримінальної відповідальності, поєднане з обвинуваченням у вчиненні особливо тяжкого злочину та зі штучним створенням доказів обвинувачення й іншою фальсифікацією вчиненого групою осіб за попередньою змовою" та "організація незаконного перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, вчиненого службовою особою, за попередньою змовою групою осіб". 

За цим самим епізодом до кримінальної відповідальності вже притягнули 18 правоохоронців, зокрема 13 співробітників спецпідрозділу "Беркут", у тому числі командира полку і командира роти, заступника начальника управління боротьби з незаконним обігом наркотиків, начальника відділу і вісім цивільних осіб ("тітушок"). Також висунули обвинувачення керівнику апарату суду в незаконному втручанні в роботу автоматизованої системи документообігу суду (внесення неправдивих відомостей до цієї системи) під час розподілу справ між суддями щодо застосування до цих затриманих запобіжних заходів. 

"Командира полку міліції спецпідрозділу "Беркут" (співорганізатора забезпечення силового блоку указаної злочинної спецоперації), двох міліціонерів, трьох "тітушок" та начальника відділу УБНОН оголошено в розшук, суд надав дозвіл на їх затримання. За наявними даними, вони перебувають у Російській Федерації та на території окупованого Криму", – зазначили в повідомленні. 

Щодо інших співучасників злочинів та причетних осіб досудове розслідування триває.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ