Підтримати нас

Пільговий режим оформлення авто на єврономерах продовжувати не будуть - ДФС

Автор статті
13 січня 2019 08:05
797
Поширити:

Заступник голови Державної фіскальної служби Віктор Кривіцький заявив, що пролонгації пільгового режиму митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією не буде.

"З цього приводу повідомляю: згідно з інформацією, отриманою мною в ході робочої зустрічі з главою комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики жителя півдня Южаніною  Н.П., продовження пільгового періоду не планується", - написав він на своїй сторінці в Facebook

 

При цьому В.Кривіцький нагадав, що після 22 лютого 2019 року власники авто платитимуть за оформлення повну ставку акцизу.

"А вже з травня цього року до порушників митних режимів "транзит" і "тимчасове ввезення" правоохоронці почнуть застосовувати жорсткі фінансові санкції аж до конфіскації транспортного засобу", - наголосив він.

Водночас в Міністерстві фінансів повідомили, що станом на 10 січня цього року українці оформили 24,6 тис. автомобілів з іноземною реєстрацією за новими правилами.

Із загальної кількості оформлених авто - понад 21 тисячі перебували на митній території України з порушенням вимог Митного кодексу, за що власники добровільно сплатили кошти в розмірі 8,5 тисяч гривень за кожне авто.

За даними Мінфіну, загальна сума надходжень до бюджету від їх митного оформлення досягла 1,566 млн грн, в тому числі 158,2 млн грн - мито, 495,5 млн грн - податок на додану вартість, 738 млн грн - акцизний податок, а також 174, 1 млн грн було сплачено за звільнення від адміністративної відповідальності за порушення митних режимів.

Нагадаємо, Верховна Рада України прийняла закони №8487 та №8488 про розмитнення автомобілів з європейською реєстрацією. Вони, зокрема, зменшують акциз на розмитнення легкових автомобілів і посилюють відповідальність за порушення митних правил, зокрема, для осіб, які ввозять в Україну авто в режимі транзиту або тимчасового ввезення. Нові штрафи почнуть діяти після 180 днів із дня набрання законами чинності.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ