Підтримати нас

"Піймаємо всіх": Мадуро заявив про нову спробу перевороту у Венесуелі

Автор статті
10 травня 2020 14:30
607
Поширити:

 Президент Венесуели розповів, що в країну намагалися вдертися інтервенти.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що троє ймовірних найманців були арештовані в суботу у зв'язку зі спробою вторгнення до Венесуели, внаслідок чого загальне число заарештованих досягло 34.

"Ми зловили ще трьох найманців сьогодні... Ми ретельно шукали всіх учасників, і ми зловимо всіх їх", – сказав Мадуро в телевізійному зверненні.

Раніше влада Венесуели оголосила, що їй вдалося знешкодити групу найманців з Колумбії, які хотіли зробити переворот у Венесуелі. Серед затриманих були двоє американських громадян. По телебаченню Мадуро показав їхні документи, в яких було зазначено, що їх звуть Люк Олександр Денман і Айрон Бері, вони – колишні американські військові.

Перший сказав під час допиту, що він і його однодумці повинні взяти під контроль аеропорт і доставити туди Мадуро, перш ніж його доправлять до Сполучених Штатів. Їх звинувачують у тероризмі, змові, торгівлі зброєю та участі в злочинній групі, за що вони можуть отримати до 30 років в'язниці. Іншими обвинуваченими у справі є венесуельці.

Президент США Дональд Трамп уже повністю відкинув звинувачення в тому, що Вашингтон має якийсь стосунок до арештів у Венесуелі, і заявив, що Сполучені Штати не будуть приховувати проведення операції проти Венесуели, якби була запланована. Але Мадуро сказав, що вірить – Трамп є "головнокомандувачем операції", а лідер опозиції Хуан Гуайдо – співучасником.

За думкою уряду Мадуро, план полягав у тому, щоб викрасти президента з метою офіційного приходу Гуайдо до влади. Він визнаний тимчасовим президентом США та іншими країнами світу. Незважаючи на звинувачення Мадуро проти Гуайдо, йому не пред'явлено ніяких звинувачень.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ