Підтримати нас

Підвищення тарифу на проїзд у тролейбусах схвалили громадські слухання

Автор статті
30 грудня 2021 14:01
1,389
Поширити:

Пропозицію підвищити з 5 до 6 гривень вартість проїзду в херсонських тролейбусах більшістю голосів підтримали херсонці на громадських слуханнях в міській раді, які відбулися 29 грудня.

На результат голосування не вплинув навіть той факт, що заступник директора “Херсонелектротрансу” Володимир Сеник не зміг надати на прохання громадськості чіткі розрахунки, які б обґрунтовували запропоноване ним підвищення. Також він не зміг пояснити, чому вартість проїзду необхідно підняти саме на одну гривню, а не на дві чи три. 

Через некомпетентність представника “Херсонелектротрансу” громадський діяч Дементій Білий запропонував зняти з розгляду  питання про підвищення тарифу на проїзд у тролейбусах. Але його пропозицію не підтримала необхідна кількість учасників слухань. Попри відсутність пояснень присутні проголосували за підвищення тарифу. 

І це не дивно, адже переважна більшість херсонців, котрі були присутні на слуханнях і активно голосували, -  працівники транспортної галузі нашого міста. Натомість представників громадськості, що користується їх послугами, було вкрай мало. Така технологія “згону” зацікавлених осіб, немов традиція, передалася від попередньої до нинішньої влади міста. 

Слід зазначити, що результат громадських слухань не є рішенням про підвищення і має лише дорадчий характер. Для затвердження  нового тарифу необхідне рішення виконкому. 

Щодо анонсованого підвищення проїзду у маршрутках до 10 та 15 гривень у залежності від кілометражу та віддаленості  селищ Херсонської громади, які зачитала начальниця управління транспорту Марина Віркун, то несподівано транспортники не проголосували за нього. 

Натомість більшість учасників слухань підтримали пропозицію депутата Андрія Ткаченка - залишити тариф на рівні 8 гривень для всієї херсонської громади. Виникає питання: навіщо було влаштовувати весь цей фарс? 

На думку голови Громадської ради при міському голові Олександра Мошнягула, людей навмисне налякали високими тарифами, які впроваджувати й не збиралися:

“Таке враження, що цей сценарій організували. Людей лякають підвищенням тарифу до 10-15 гривень. А потім виходить добрий депутат і пропонує залишити ціну 8 гривень, і всі з боку перевізників голосують за це рішення”, - розповів Олександр Мошнягул.

Громадський діяч Володимир Молчанов припустив, що слухання навмисне організували перед розглядом в апеляційній інстанції незаконного підвищення тарифу до 8 гривень. 

“Припускаю, влада планувала цей “розвод”. Зараз у нас тариф по 6-8 гривень скасовано судом першої інстанції. Наразі розгляд скасування підняття тарифу очікується в апеляційному суді. Якщо суд підтримає рішення першої інстанції, то херсонці знову їздитимуть у маршрутках по 5 гривень”.

Цілком ймовірно, що так міська влада намагається легалізувати необґрунтоване розрахунками підвищення тарифу до 8 гривень та представити перед судом результати громадських слухань у якості аргументу на користь законності рішення виконкому. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ