Підтримати нас

Підсумки першого кола: “Кристал” опиняється на дні

Автор статті
25 жовтня 2021 09:03
847
Поширити:

На минулих вихідних завершилося перше коло Чемпіонату України з футболу в другій лізі. Уболівальників Херсонщини, звичайно ж, перш за все цікавило, з якими результатами закінчать цю стадію змагань три херсонські команди. На жаль, і в цьому турі підстав для оптимізму майже не було. "Майже" - тому що один клуб все ж таки здобув перемогу.

Три очки в 15-му турі здобула сімферопольська "Таврія", яка перемагає другий матч поспіль. Суперником команди Юрія Чумака був "Яруд" з Маріуполя, який теж у цьому сезоні особливо не вражає: футболісти з Донбасу перебувають на 12 місці в турнірній таблиці. Результат зустрічі вирішив єдиний гол, який Олексій Бойко забив з пенальті вже на п'ятій хвилині.

Дві перемоги поспіль дозволили "Таврії" трохи поліпшити турнірне становище: з 20 очками вона займає 10-е місце. Більш того: у сімферопольців ще є матч в запасі, який вони повинні зіграти з відвертим аутсайдером - ФК "Суми". Втім, є підстави припустити, що сумчанам у цьому матчі присудять технічну поразку: адже свого часу вони не змогли організувати матч з "Таврією" на своєму стадіоні. Тож після цих трьох очок "Таврія" майже напевно опиниться аж на шостому місці, а це вже буде дуже непоганим показником, враховуючи, з якими труднощами давалося сімферопольській команді перше коло.

Решта херсонських команд свої матчі в черговий раз програли. "Енергія" з Нової Каховки поступилася "Тростянцю" з рахунком 1:2. Тут довгий час зберігалася інтрига: на гол Полянського вже в першому таймі гості з Херсонщини відповіли точним ударом Євгена Андрощука. Але вже під завісу матчу, на 82-й хвилині, "Енергія" пропустила гол з пенальті, а фінальний штурм успіху не приніс. Перше коло новокаховчани завершили на 13-му місці з 11 очками.

У той самий час херсонський "Кристал" досить несподівано з тим же рахунком програв в Одесі "Реал-Фармі", хоча цей суперник здавався легким: у одеситів до цього було лише 3 очки в активі і одразу 45 пропущених голів у пасиві. Проте "синьо-зелені" примудрилися ще в першому таймі пропустити двічі, а єдиний свій гол забили лише на 86-й хвилині: відзначився Ростислав Калінін. Після цієї прикрої поразки "Кристал" опустився на 15-е місце і з шістьма очками ризикує зовсім вилетіти з ліги і отримати статус аматорської команди.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ