Підтримати нас

Підприємці з усієї України зібралися під Верховною Радою на акцію протесту

Автор статті
03 листопада 2020 06:01
783
Поширити:

У вівторок, 3 листопада, біля Верховної Ради почалася акція представників ФОП "Податковий майдан".

Основною вимогою учасників акції є ухвалення законопроєктів №3853-1(2) і 3993. За словами ініціаторів, проєкти спрямовані на захист спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності. Також учасники мітингу вимагають не вводити карантинні обмеження для малого і мікробізнесу. Організатором акції стала громадська організація "SaveФОП!".

Це не перша акція ФОП у Києві. 16 вересня під Офісом Президента і під Верховною Радою відбулася акція приватних підприємців "Право на працю", де протестували проти нової системи оподаткування і встановлення касових апаратів.

Крім того, раніше підприємці вимагали скасувати ухвалені у вересні 2019 року закони: №128-IX "Про внесення змін до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг", а також № 29-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг".

Також повідомлялося, що уряд України від 14 вересня затвердив проєкт змін до Податкового кодексу в частині забезпечення збалансованості бюджетних надходжень. Передбачається, що реалізація норм законопроєкту дозволить збільшити надходження податків і зборів до державного бюджету на 2,7 мільярда гривень, а в місцеві бюджети - на півмільярда гривень.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ