Підтримати нас

Підозрювані у злочинах проти учасників Майдану працюють правоохоронцями

Vgoru
Автор статті
19 лютого 2019 10:04
675
Поширити:

Начальник Управління спецрозслідування Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявляє, що розслідування злочинів проти протестувальників у 2013-2014 рр. досі не завершилося через відсутність підтримки з боку керівництва України та правоохоронних органів.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", про це він сказав у ході круглого столу "П'ять років після подій Євромайдану", який відбувся у вівторок вранці в Києві.

Горбатюк зазначив, що 36 осіб, яким повідомлено про підозру у  злочинах під час Революції Гідності, продовжують працювати в правоохоронних органах.

"На сьогодні з тих, кому повідомлено про підозру, 36 продовжують працювати в правоохоронних органах, із них десятеро - на керівних посадах", - сказав він.

Начальник Управління спецрозслідування нагадав, що в порядку спеціального - "заочного" - досудового розслідування про підозру у вчиненні злочинів повідомлені колишні керівники держави, яких підозрюють в організації злочинів.

При цьому Горбатюк додав, що розуміє неповноцінність і недостатність нинішніх результатів слідства.

"Чому не досягнуто повноцінних результатів, незважаючи на всі докладені зусилля? З усіх осіб, які оточували розслідування, тільки сім'ї Небесної сотні, їхні адвокати, представники громадських організацій (сприяли слідству, - ред.) ... На жаль, тієї допомоги, підтримки, яка потрібна була і яку, насамперед, декларували (слідчі, - ред.) її не отримували (підтримку, - ред.) саме від керівництва держави, керівництва правоохоронних органів", - сказав начальник Управління спецрозслідування Генпрокуратури.

У цьому контексті він розповів про дії керівництва МВС України та СБУ, які не сприяли розслідуванню. Зокрема, прокурор зазначив, що оперативні підрозділи цих структур не сприяли слідству, за винятком розслідування використання "тітушок" на Майдані.

За словами Горбатюка, всього по країні розслідується 4700 епізодів злочинів, скоєних проти учасників протесту. Він підкреслив, що повідомлені про підозру 442 людини, щодо 289 підозрюваних справи направлені до суду. За словами Горбатюка, під вартою у справах Майдану пребуває 13 осіб, визнані винними судом 52 людини, 9 засуджено до позбавлення волі.

Разом з тим, він визнав, що вбивства Сергія Нігояна, Михайла Жизневського і Романа Сеника досі не розкриті.

"Тут не можу похвалитися результатом роботи ... але можу сказати, що ми рухаємося до результату", - додав він.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ