Підтримати нас

“Під носом” у Росії будують найбільший український військовий храм

Автор статті
26 липня 2021 15:59
1,150
Поширити:

У Харкові на території Східного оперативно-територіального об’єднання Нацгвардії України почали будівництво Храму Святого Юрія Переможця. Як повідомляє пресслужба цього проєкту, це буде найближчий до кордону з Росією український храм, розташований на території військових ЗСУ.

Інформується, що зараз розпочато заливку фундаменту. Будівлю планують здати “під ключ” до 14 жовтня 2021 року – Свята Покрови та Дня українського козацтва.

Як запевняє заступник командувача Нацгвардії генерал-лейтенант Юрій Лебідь, цей храм буде головним військовим храмом України.

“Храм стане своєрідним духовним форпостом України, архітектурним символом української історії, війни і гідності”, - заявив голова Благодійного фонду "Україна XXI" Всеволод Кожемяко.

Логотип і індивідуальний стиль Храму розробив один із найкращих каліграфів України, автор графічного стилю Православної церкви України Олексій Чекаль.

“Стилістика розпису підкреслює, з одного боку, українську ідентичність і народну щирість вкупі зі зразками стародавнього сакрального живопису, з іншого боку, не боїться сучасного художнього експерименту та легких графічних рішень», - коментує Олексій Чекаль.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ