Підтримати нас

Під час місії “Орбітал” британці підготували понад 20 тисяч українських військових

Автор статті
05 листопада 2020 10:00
832
Поширити:

Головнокомандувач Збройних сил України, генерал-полковник Руслан Хомчак провів зустріч з аташе з питань оборони при Посольстві Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Тімоті Вудсом.

Сторони обговорили низку питань двостороннього військового співробітництва, спланованих цього року та на 2021 рік.

Під час зустрічі Хомчак поінформував британську сторону про трансформацію ЗС України й виконання завдань із підвищення взаємосумісності та впровадження стандартів НАТО в ЗСУ. Також він розповів про ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил.

“Захист від російської збройної агресії залишається головним завданням українського війська. Збройні сили України вдячні Уряду Великої Британії за принципову позицію, політичну, дипломатичну, фінансово-економічну підтримку, консультативно-дорадчу та матеріально-технічну допомогу, яка надається Україні та її збройним силам британською стороною”, - сказав Хомчак.

Окремо він подякував за участь військових підрозділів Великої Британії у практичних діях та плідну співпрацю у рамках стратегічного командно-штабного навчання “Об’єднані зусилля - 2020”.

Також українська та британська сторони обговорили продовження підготовки особового складу і підрозділів ЗС України за участю інструкторського складу британської навчально-тренувальної операції “Орбітал”, яку започатковано 2015 року.

На сьогодні в рамках місії британські інструктори забезпечили підготовку понад 20 тисяч військовослужбовців ЗС України.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ