Підтримати нас

Піца за етикетом: як правильно їсти?

Vgoru
Автор статті
17 листопада 2021 14:24
2,863
Поширити:

Історія появи піци та її розповсюдження у всьому світі викликала у науковців навіть бажання створити окремий термін. Так «ефект піци» — це зміна певної народної традиції, що піддалася оточенню іншої культури, а потім знову повернулася на батьківщину. Спочатку в Італії вона була їжею для бідних, потім — опинилася в Америці, а після цього знову прийшла до Італії, де вже отримала статус популярної повноцінної страви.

Тож і сьогодні цей виріб із тіста за різними рецептами можна знайти у мережі фастфуду, люксовому ресторані або ж замовити піцу Domino's з доставкою додому.

Секрети етикету

На офіційному заході до піци загалом висувають ті ж вимоги, що й до інших страв. Тож вашими найкращими друзями у цьому випадку стануть ніж і виделка. Не забудьте подякувати кухарю за приготування — можете навіть перейти на італійську мову та додати відоме «bellissimo».

Але таку страву дозволяється їсти й руками без інших допоміжних засобів, якщо її вже поділено на частини. Звісно, вибір, як саме їсти правильно, залежить від ситуації. Адже етикет для ресторанів та домашнього відпочинку або ж кафе з фастфудом досить відрізняється. Починати їсти треба з боку начинки, а бортики з тіста залишати — їх вигадано для зручного тримання в руці.

Сучасний ресторанний етикет також піклується про правильний вибір вина до піци. Тож сомельє рекомендують:

  • італійські вина;
  • інші молоді фруктові сорти.

Головне у виборі напою — достатня кислотність. Тож насолоджуйтесь майстерністю кухарів та поєднанням смаків у страві.

Де замовляти піцу?

Для замовлення справжньої італійської піци краще звернутися до піцерії Domino's Pizza. Головні переваги вашого вибору:

  • можливість відстежувати процес приготування та доставки через трекер;
  • очікувати на смачну страву доведеться всього 30 хвилин;
  • цілодобове реагування на замовлення.

Ви можете обрати dominos.ua та отримати смачний шматочок Італії у себе вдома. Тут точно можна забути про правила етикету та зосередитися на ідеальному смаку. До того ж постійні акції та розіграші покращать ваш настрій.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ