Підтримати нас

Перевізники Херсонщини пропонують впровадити адресну допомогу пільговикам

Vgoru
Автор статті
02 лютого 2016 04:13
604
Поширити:

Під керівництвом в.о. заступника голови облдержадміністрації Олександра Адамчика відбулася зустріч з представниками підприємств-автоперевізників, профспілки автоперевізників, керівництвом управлінням Укртрансінспекції в області, на якій обговорювалося питання пільгового проїзду громадян.

«Право на пільговий проїзд встановлено законодавством України , безпідставна відмова перевізників тягне за собою відповідальність перед законом», – зазначив начальник управління транспорту, дорожньої інфраструктури та зв’язку ОДА Ігор Криволап.

Проте ситуація склалася таким чином, що з Державного бюджету на 2016 рік кошти на компенсацію проїзду у громадському транспорті пільговикам не передбачені. Водночас, бюджетним Кодексом передбачена можливість спрямувати видатки місцевих бюджетів на компенсаційні виплати за пільговий проїзд. Наразі перевізники відпрацьовують питання з головами сільських рад, проте цей процес необхідно активізувати, відзначали учасники зустрічі. ОДА протягом лютого проведе відповідну роботу з керівництвом районів та головами сільських рад, запевнив Олександр Адамчик.

У результаті перемовин, автоперевізники погодилися до 1 березня забезпечувати безкоштовним проїздом пільгову категорію громадян, поки не буде відпрацьовано механізм компенсаційних виплат. Зі свого боку, автоперевізники виступають за впровадження механізму адресної допомоги пільговикам, як найбільш прозорого.

«Сьогодні по Україні 42% населення користуються правом на пільговий проїзд. На державному рівні не має порядку виплат компенсації за пільгові перевезення. Фактично нам відшкодовують 10-15% витрат, інше витрати лягають на плечі перевізника», – зазначив директор ТОВ «Іксора» Микола Джиганський.

Микола Джиганський запропонував перевізникам звернутися до Верховної Ради України, Кабміну з проханням законодавчо врегулювати виділення саме адресної допомоги пільговикам, змінивши механізм виплат.

При цьому на нараді перевізники відзначали, що готові перевозити певні категорії пільговиків безкоштовно, зокрема, бійців АТО, військовослужбовців.

«Я вважаю, що ми зібралися тут, щоб досягти компромісу, і спільними зусиллями вирішити ці питання», – наголосив під час засідання Олександр Адамчик.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ