Підтримати нас

Переважна більшість українських батьків виступає проти дистанційного шкільного навчання

Автор статті
12 вересня 2020 07:00
805
Поширити:

Новий навчальний рік в Україні, як відомо, стартував незвично. Карантинні обмеження накладають свій відбиток на навчальний процес.

Учителі, школярі та батьки змушені пристосовуватися до цих умов. У деяких регіонах, де діє так званий режим "червоної" зони, навчання все ще ведеться дистанційно. Але, як показують соціологічні дослідження, більшість батьків усе ж виступають проти подібних педагогічних методів.

Так, згідно з результатами вересневого опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг», 72% батьків вважають, що в нинішньому році діти мають навчатися за традиційною системою і відвідувати школу. Зі змішаною формою навчання згодні 19%, із повністю дистанційною – лише 5%.

Щодо обов’язкового носіння школярами масок на перервах позиції розділилися: 45% – підтримують таку ініціативу, 49% – проти.

Також 74% опитаних вважають, що ситуація з весняним карантином негативно вплинула на успішність шкільного навчання.

Опитування “рейтингівці” проводили 1-5 вересня. Усього в форматі особистого інтерв’ю було опитано дві тисячі п'ятсот респондентів у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму і Донбасу.

Згідно з заявою МОЗ,  директор школи нестиме цивільну, адміністративну або кримінальну відповідальність за дотримання навчальним закладом правил карантину. Якщо школа продовжує працювати в «червоній» зоні та не дотримується правил, такому керівнику навчального закладу загрожує штраф або навіть позбавлення волі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ