Підтримати нас

Переваги та недоліки інверторного кондиціонера

Vgoru
Автор статті
26 лютого 2021 12:28
1,056
Поширити:

Буквально 15-20 років тому похвалитися наявністю спліт-системи могли лише дуже заможні люди. Зараз більшість покупців цікавить не просто кондиціонер, а саме інверторний його варіант.

Різниця між компресорним та інверторним кондиціонером

Щоб зрозуміти, у чому його відмінність від звичайної компресорної моделі, потрібно згадати дитячу загадку. На уроках фізики в школі потрібно було відповісти на питання, яка лампочка працюватиме довше: та, що працює безперервно, чи та, яку регулярно вимикають та вмикають?

Здоровий глузд говорить про те, що довше працюватиме та лампа, яку регулярно вимикають. Але на практиці виявляється, що вона працює набагато менше: пікові загрузки прилад випробовує в момент подачі електроенергії.

Те ж саме і з кондиціонером: компресорна модель частіше вмикається і вимикається, тому внутрішній механізм швидше зношується. Інверторні моделі працюють постійно, тому більш надійні. Змінюється лише інтенсивність роботи двигуна: при підвищенні температури він працює активніше.       

Це дозволяє не тільки продовжити термін роботи, але і суттєво знизити використання електроенергії. Зазвичай показник економії складає від 30 до 50%.

Головні переваги інверторних пристроїв

Серед головних переваг варто відзначити:

  • економічність: звичайні кондиціонери потребують на 30-50% більше електроенергії;

  • швидкий вихід на встановлену температуру (інверторний компресор працює більш активно, тому вдвічі швидше охолоджує повітря);

  • точність температури (пристрій працює більш точно і дозволяє підтримувати температуру з коливанням не більше 0,5 градусів);

  • низький рівень шуму (вентилятори працюють з рівнем шуму, який не перевищує 20-25 дБ);

  • екологічність пристрою (в інверторах використовується фреон, який не забруднює озоновий шар);

  • робота на обігрів при температурі до -30 градусів;

  • низьке навантаження на електромережу.

Якщо є бажання придбати надійну та довговічну кліматичну систему, то краще вибрати саме інверторний кондиціонер.

Чи є недоліки у технології?

Звичайно, інверторний тип кондиціонерів має кілька несуттєвих недоліків. Головний з них – це більш висока вартість кліматичного обладнання, але в майбутньому пристрій окупить себе за рахунок економічності.

До недоліків можна віднести  і той факт, що електроніка цього типу більш вразлива до перепадів напруги. Зовнішній блок інвертора важить більше, але навряд чи це можна віднести до серйозних незручностей для власника. Також пристрій більш складний у ремонті, оскільки має більше електронних схем.   

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ