Підтримати нас

Переселенців безкоштовно навчатимуть англійської

Автор статті
01 вересня 2016 06:15
696
Поширити:

Держслужба зайнятості України та соцпроект з вивчення англійської мови LingvaSkills презентували програму безкоштовного навчання англійської мови безробітних, учасників АТО і вимушених переселенців.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі повідомив заступник голови Державної служби зайнятості Сергій Кравченко, пише "Укрінформ".

"Сьогодні кожна друга, третя вакансія вимагає знання англійської мови. Таким чином ми можемо зробити більш конкурентоздатними наших безробітних на ринку праці. Наразі в Державній службі зайнятості цей проект є одним із перших, де кожен безробітний зможе вивчати англійську мову дистанційно", - сказав Кравченко.

Він зазначив, що навчання на сайті соціального проекту LingvaSkills, розробленого командою "Академія Навичок", вже проходять більше 1 600 співробітників Державної служби зайнятості.

Кравченко наголосив, що вивчати англійську також можна і у центрах зайнятості. "Ми виділяємо кошти для закупівлі нових комп’ютерів. Буде створений куточок для вільного пошуку роботи, ми в кожній зоні хочемо зробити Wi-Fi. На сьогоднішній день є 560 центрів зайнятості, тобто в кожному маленькому містечку і навіть в селищі міського типу є центр зайнятості, де ви можете прийти і вивчати не тільки англійську мову, а будь-що", - зазначив він.

Водночас, заступник голови Асоціації інноваційної та цифрової освіти Віталій Гдичинський зауважив, що тестове навчання було розпочато у Міністерстві юстиції у червні поточного року, згодом почали приєднуватись інші державні органи влади. "Проект дасть можливість понад 1 мільйону українців володіти англійською мовою і досягати успіхів у кар’єрному рості, у побуті. Важливо те, що ми будемо навчати державних службовців і чиновників, але й соціально незахищені верстви населення", - сказав Гдичинський.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ