Підтримати нас

Переселенці зможуть оформити субсидію без договору оренди житла

Автор статті
29 квітня 2018 16:15
648
Поширити:

Внутрішньо-переміщені особи відтепер зможуть оформити субсидію без договору оренди житла – лише на підставі заяви і декларації, із зазначенням складу домогосподарства.

Відповідне рішення про внесення змін у програму надання субсидій було ухвалено урядом на позачерговому засіданні у п’ятницю, повідомляє Урядовий портал.

«Важливо знати й те, що внутрішньо-переміщені особи відтепер зможуть оформити субсидію без договору оренди житла – лише на підставі заяви і декларації, із зазначенням складу домогосподарства», – йдеться у повідомленні.

Згідно з рішенням уряду, заява стане приводом для обстеження матеріально-побутових умов, а сам акт про обстеження – підставою для призначення субсидії.

Крім того, спрощено процедуру отримання субсидій для жителів об’єднаних територіальних громад: «Відтепер ОТГ мають право приймати від громадян документи для оформлення субсидії для передачі їх органам соціального захисту населення. Механізм повторює практику звернень до сільських і селищних рад».

Зазначається, що верифікація субсидіантів, яку розпочало Міністерство фінансів, виявила ряд системних проблем з призначенням субсидій. 

«З огляду на це уряд схвалив на позачерговому засіданні рішення про внесення змін в програму. Вони скоротять випадки зловживань, які стали непоодинокими і про які неодноразово повідомляли ЗМІ. Ті, хто справді потребуватиме допомоги, її отримуватимуть і надалі. Натомість люди, які просто приховують свої статки, не зможуть користуватися програмою і паразитувати за кошт платників податків», – зазначається у повідомленні.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ