Підтримати нас

Переселенки створили волонтерський театр для місцевих

Автор статті
08 серпня 2017 12:04
635
Поширити:

Дві подруги-переселенки з Донецька, викладачі акторської майстерності та режисури, створили волонтерський театр, Gazeta.ua розповіли Лариса Половньова та Людмила Похожалова.

"У місті на 40 тисяч людей не було жодного театру. Усі розваги – міські свята, кінотеатр та виступи музичної школи, - розповідає Лариса Половньова, – Створити театр запропонували місцеві журналістки після інтерв'ю. Вони ж і грали у нашій першій виставі "Мораль Пані Дульської", що написала авторка з Волині Габріела Запольська".

На ідею відгукнились громадські та благодійні організації. Вони приносили одяг та тканини для костюмів. Відділ культури зробив додаткове освітлення, якого не вистачало на сцені. Для репетицій виділили приміщення у культурно-мистецькому центрі, де зараз роблять ремонт завдяки гранту від КримСОС.

Прем'єра першої вистави відбулась 8 березня 2015 року.

 

Актором може бути будь-хто. Заняття відвідують три вікові групи, кожна з них готує свої вистави. Наймолодшому актору – 15 років, найстаршому – 75 років. Щосереди проходять загальні репетиції з вправами по акторській майстерності та лекції. Костюми шиють власними силами. Купляють тканини та речі у мережі "модних бутіків секонд хенд".

На підготовку одного спектаклю, звичайний театр може витратити рік. Аматорський театр "Різнобарв'я" за півтора роки роботи підготував 5 спектаклів. Усі українською мовою. Зараз проходять репетиції першої російськомовної вистави "Тонкая рябина".

"Завдяки театру не почуваємось чужими у місті. Нам взагалі ніхто не дав такої можливості. Ніхто не дивився зле. Завжди задавали питання "А ваше житло зберіглось?", "А ваші усі живі?". Це дуже зворушливо", – ділиться Людмила Похожалова.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ