Підтримати нас

Пастка для євробляхерів спрацює 10 листопада

Автор статті
11 жовтня 2021 13:57
929
Поширити:

Час, відведений в Україні для пільгового розмитнення автомобілів на єврономерах, які в народі називають євробляхами, збігає 10 листопада. Але в Херсоні на вулицях можна побачити ще багато машин на іноземній реєстрації.

Деякі з них ще можна встигнути розмитнити. І всі митні платежі  обійдуться десь у 35 тис. грн. Але такі гроші не у всіх є. Інколи ця сума, розповіли  на сайті UBR, може сягнути до 70 тис. грн, які мало в кого з власників уживаних авто знайдуться.

Проте чимало автомобілів  розмитнити не вдасться? Це іномарки, що  потрапили до України в цьому році, це машини, які завезли з боку РФ, це авто з євростандартами євро-нуль і євро-1 (до 1995 року випуску), це євробляхи з гібридними двигунами, та фургони вагою 3,5 т. Якщо водій і далі шикуватиме на такому транспорті  й потрапить після 10 листопада на очі поліціянту, той спочатку повинен виписати штраф - 8 500 грн. А потім передасть дані про автівку на митницю, а там повинні винести постанову за перевищення строків ввезення авто, яке карається штрафом у 170 тис. грн.

Постанову власник євробляхи отримає поштою за адресою власної реєстрації. Й одразу має прибути на митницю давати пояснення, а вже тоді – суд.

“Якщо суд винесе відповідне рішення – штраф доведеться заплатити. Заарештують майно людини і навіть якщо у неї нічого немає: ні рахунків, ні квартири, виконавча служба знайде, як стягнути ці гроші. У такому випадку громадянин буде все життя жити з боргом при такому виконавчому виробництві”, – заявив адвокат Ростислав Кравець. - У “власників” проблемних євроблях будуть щомісяця відраховуватимуть по 700-1500 грн із зарплати, поки ті не погасять величезні борги.

"Вони – у пастці. Люди не можуть ні вивезти такі авто, ні розмитнити, ні штраф заплатити – вони просто стають рабами, з яких до кінця життя будуть із зарплат і пенсії віднімати по 700-1500 грн", – каже Казачук з ГО “Авто євро Сила".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ