Підтримати нас

Папа Римський побажав миру Україні

Автор статті
02 квітня 2018 01:29
658
Поширити:

Папа Римський Франциск побажав Україні "плодів світу" в ході традиційного великоднього послання Urbi et Orbi (Місту і світу) на площі Святого Петра в Римі. Про це повідомляє українська служба Радіо Ватикану в неділю, 1 квітня.

"Плодів світу просимо для України, щоб зміцнювалися кроки на користь згоди і були полегшені можливості для здійснення гуманітарних ініціатив, в яких потребує населення", - заявив глава Католицької церкви.

У своєму зверненні він також згадав про інші гарячі точки планети, які потребують "плодів світу" - зокрема, це Сирія, Ізраїль, Ємен, Судан, Корейський півострів, Венесуела.

"Ми, християни, віримо і знаємо, що Христове воскресіння - це справжня надія світу, яка не розчаровує. Це сила пшеничного зерна - та сила любові, яка знижується і віддається до кінця, і яка дійсно оновлює світ. Ця сила також і сьогодні приносить плід в борознах нашої історії, зазначеної багатьма несправедливостями і насильством", - проголосив понтифік.

Папа також побажав "плодів нового життя дітям, які, через війни і голод ростуть без надії, позбавлені освіти та медичної допомоги, а також для похилих віком, відкинутих, немов непотріб".

Політикам Франциск бажає "завжди поважати людську гідність, з зреченням віддаватися служінню загальному благу і забезпечувати розвиток і безпеку своїх громадян".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ