Підтримати нас

Палац Ахметова і 19 мільярдів збитків за Роттердам+ (відео)

Автор статті
26 серпня 2019 08:03
840
Поширити:

Поки антикорупційні органи роздають підозри фігурантам схеми "Роттердам+", справи олігарха Ахметова йдуть вгору.

Дивіться відео, які збитки це завдало українській економіці та як заробляли компанії найбагатшого українця Ріната Ахметова.

Майже 19 мільярдів - це сума збитків, за версією САП та НАБУ, через так звану схему Роттердам+, коли в розрахунок вартості теплоенергії ТЕС закладали ціну вугілля, як із біржі в Нідерландах, плюс його доставка з порту Роттердама. Більша частина від цієї суми збитків - надприпутки приватних компаній, які продають теплову енергію. Зокрема, компанії Ріната Ахметова - ДТЕК, за даними Асоціації споживачів енергетики та комунальних послуг, яка видобуває 85% українського вугілля та володіє 80% українських ТЕС. Відповідно ТЕС Ахметова підняли тариф на електроенергію для промисловості. А промисловість - підняла ціни на усі товари для споживачів, тобто для українців.

Понад 12 тисяч квадратних метрів. А це загальна площа лише одного з маєтків Ріната Ахметова під Києвом. За парканом 20 гектарів лісу, на території штучні озера з містком, ландшафтний дизайн, гаражі, альтанки, кілька будинків. У центрі - велетенський симетричний. Будівництво ще не завершене. На території працює техніка, стоять вагончики і будівельні матеріали, ходять люди, схоже працівники. Офіційно, земля і нерухомість, на якій будується Ахметов - власність його ж компанії "Мета-Капітал". За документами - це  реабілітаційно-оздоровчий комплекс.

До речі, Ахметов - єдиний українець у рейтингу 500 найбагатших людей світу за версією агентства Блумберг. Його статки оцінюють у близько 5,5 мільярдів доларів.

 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ