Підтримати нас

Оточення біглого агента ФСБ, яке заробляло на фіктивних ремонтах вагонів метро, отримає ще 630 мільйонів

Автор статті
24 липня 2019 14:42
701
Поширити:

КП «Харківський метрополітен» планує укласти договір з ТОВ «Ваго-рев» щодо закупівлі послуг з ремонту вагонів на загальну суму 629,85 млн грн.

Про це пише «Харківський антикорупційний центр» з посиланням на дані системи Prozorro. Про це пише сайт "НашіГроші".

Метрополітен планує замовити послуги по встановленню обладнання, технічного переоснащення та ремонту 328 вагонів рухомого складу. Ремонт вагонів планують зробити за два з половиною роки –  до кінця 2021 року.

Договір буде укладено за результатами неконкуретної процедури. До цього метрополітен двічі оголошував закупівлю на ремонт, але торги відмінили через відсутність достатньої кількості учасників.

Правоохоронці підозрюють ТОВ «Ваго-Рев» у отриманні коштів за проведення фіктивних ремонтів рухомого складу «Харківський метрополітен». Мова йде про угоду, яку було укладено в 2016 році, тоді її вартість склала 724 млн грн.

В рамках розслідування цієї справи були заарештовані банківські рахунки ТОВ «Ваго-рев». Але 11 червня цього року суд задовольнив клопотання фірми про скасування арешту банківських рахунків.

Правоохоронці перевіряють можливу розтрату коштів харківського метрополітену головних підрядників КП – ТОВ «Ваго Рев», ТОВ «Системи прогресивної очистки», ТОВ «Спеціалізований «Проектно будівельний монтажний поїзд-753». Торік суд обрав запобіжний захід екс-директору «Ваго-Рев» Геннадію Долженку.

ТОВ «Ваго Рев», ТОВ «Системи прогресивної очистки» та ТОВ «СПБМ Поїзд-753» відносяться до сфери впливу голови Адміністрації Холодногірського району, депутата Харківської міськради Максима Мусєєва. Як стало відомо у жовтні 2018 року, за даними СБУ, Мусєєв – агент ФСБ, який мав доступ до державної таємниці, збирав та передавав інформацію російським кураторам. Щоправда, затримати його не вдалося – він утік до Росії. Попри цю інформацію, він зберігав до останнього посаду голови РДА, яку обійняв ще в 2012 році.

На даний час, серед власників ТОВ «Ваго-рев» є аудитор з Ізраїлю Євген Ананченко та свіжестворена ТОВ «Харків Інвест Проект». Засновником останньої вказаний мешканець Дніпра Віталій Журавльов. Він був відомий як керівник ПАТ «Хімдивізіон». За даними «Smida», серед акціонерів цієї компанії є відомий бізнесмен Олександр Лівшиць з Кривого Рогу та Ірина Перова з Харкова. Остання, за даними ЗМІ, прописана у квартирі, яка належить Аллі Добкіній – дочці нардепа Михайла Добкіна.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ